רשימת מאמרים

מאמרים

בושם האלגום, ההרדוף או היסמין אינו יכול לנוע נגד כיוון הרוח,

אבל ניחוח המעלות הטובות נע מקצה העולם ועד קצהו

- דהאמאפאדה

Please reload

חוששים שתהיו רעבים ? שלא תעמדו בצום? 

שתהיו חלשים? רעבים? מסוחררים? 

1. אל חשש בסך הכול יממה שהגוף לא עובד על פירוק וספיגה, זוהי מנוחה טוטאלית למערכת העיכול.

את ההכנה לצום כדאי להתחיל כחמישה ימים לפני ולא להעמיס בזלילה ביום הצום.

2. אם אתם מצרכני הקפה הפחיתו כל יום כוס אחת של קפה כדי לחסוך את כאב הראש מהגמילה. לא מדובר בגמילה מוחלטת מקפה, כאבי ראש של גמילה מוחלטת מקפה נמשכים כמה ימים.

3. אתם...

קונג'אק או בשמו היפני "קניאקו" – זה שורש הגדל במזג אוויר של איים טרופים במזרח,

מאוד מוכר ביפן.

הקונג'אק הוא שורש עמילני דל מאוד בקלוריות ולו שימושים רבים במטבח האסיאתי. לרוב אוכלים את השורש בתוך מאכלים, אך גם מכינים ממנו קמח ואטריות, משתמשים בו כג'לטין ועמילן לעיבוי מרקים ורטבים

לצערי, במערב הקונג'אק ידוע בעיקר כתוסף תזונה המסייע להורדה במשקל, אך התועלות שלו רבות וחבל לפסוח על מכלול התכונות המיוחסות לסיבי הקונ...

לא חייבים חלבי בשבועות.

חג השבועות חג מתן תורה, אחד מחגי "שלושת רגלים", פסח שבועות וסוכות.

בימי קדם היית זו מצווה לעם ישראל לעלות לבית המקדש.

היה נהוג להעלות קרבן מיוחד "שתי הלחם". לחם חמץ המופק מקמח חיטים, חיטה משובחת יותר מחיטת שעורים שנהוג בפסח.

חג השבועות מסמל את מעמד הר סיני ואת עונת הקציר.

מנהג הביכורים, מלשון בכור, משום שהחקלאים היו מביאים את הפרות הראשונים של השנה אל בית המקדש. חקלאים עשירים היו מביאים ב...

צמחי מרפא

צמחי מרפא מופקים מעלים, שורשים, פרחים, פירות הצמח, קליפת העץ ושרפים.

צמחים כמרפא היו בשימוש עוד משחר ההיסטוריה של התרבות האנושית, בימי התנ"ך, ברפואה המצרית והיונית, במסורות של מזרח אסיה סין יפן והודו, בתרבות האינדיאנית והשמאנית כולם עשו בצמחים שימושים לטקסים ורפואה.

כתבים רבים נרשמו ותועדו, מדהים לדעת כמה ידע המבוסס על הבנה עמוקה, חקר והבנת הטבע, התנהגות הצמח, האופי שלו, האקלים שבו הוא גדל הצמח, אם ב...

הרבה ידע צברנו בשנים האחרונות על מזונות בריאים, על תזונה וטרנדים מאסכולות שונות ועל דיאטות ושיטות הרזיה מגוונות. מה שבטוח לכל אדם יש צרכים שונים, מבנה גוף ואישיות שונים, סדר יום ורמת פעילות שונה, לכן תזונה שמתאימה לאחד לא בהכרח מתאימה לאחר.

המזון שאנו צורכים משפיע על רמות תפקוד שונות. תזונה לקויה עלולה להתבטא בירידה בתפקודים שונים. הידרדרות קוגנטיבית, חוסר איזון הורמונלי, עייפות, עצבנות, בריאות הנפש, השמנה א...

יוגי הוא אדם בעל תודעה עילאית. יוגה זהו תרגול המאחד בין התודעה האישית לבין התודעה

האין סופית. יש החושבים שיוגה היא דת ויש החושבים שיוגה חיונית לבריאות.

יוגה היא סוג של תרגול!

תרגול פיזי של יוגה בשילוב נשימות ומדיטציה מחזק את המערכות הפנימיות השונות של הגוף. היוגה מחזקת את מערכת העצבים, ממריצה של מערכת העיכול לתפקוד מטבולי טוב יותר, משפרת תפקוד לב ריאה, מאזנת לחץ דם ועוד.
כאשר הגוף מתפקד ברמת הפוטנציאל הנכ...

נתבקשתי לענות על שאלה ע"י אמהות טרודות שרצות להזין את ילדיהן במזון בריא.

מה הם פחמימות ומה הם חלבונים, מה הם פחמימות מורכבות ולא מורכבות ומה ההבדל בניהם.

המילים פחמימות וחלבונים מבלבלים אז איך תדעי אם לא תשאלו?

בואו נעשה סדר.

חלבון מצוי בכל המוצרים מהחי ללא יוצא מן הכלל, חלב, ביצים, עוף, בשר ודגים.

חלבון מהצומח מצוי בכל סוגי השעועית ועדשים, אגוזים וזרעים ובדגנים.

מבין תפקידיו הרבים של החלבון הוא מסייע לבניית רקמו...

מזונות עתירי כולסטרול הם כל מה שמגיע מהחי ללא יוצא מן הכלל!

מזון מטוגן, מאפים למיניהם, גבינות שמנות, גלידות, מרגרינה ושמנים לא בריאים מעלים את רמות הכולסטרול בדם.

מזונות מהצומח פירות, ירקות, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים, שמנים מהצומח כגון שמן זית, אבוקדו ועוד אינם מעלים כולסטרול.

להפתעתנו, שמן קוקוס נחשב לבריא מאוד ומומלץ מאוד למרות יש בו שומן רווי, אבל אל דאגה זהו השומן היחידי הנחשב לשומן רווי בריא.

מזונ...

מה זה כולסטרול?

הכולסטרול הוא תרכובת אורגנית הנמצא בקרום התא בגוף של כל יצור חי.

תפקיד הכולסטרול הוא ביצירת הורמונים במיוחד הורמוני מין, יצירת מיצי מרה ויצירת ויטמינים כגון A,D,E,K.

כ- 70% מהכולסטרול הקיים באופן טבעי, מכונה אנדוגני והיתר המגיע מהתזונה מכונה אקסוגני.

כאשר צריכת הכולסטרול גבוהה, מצב של יתר כולסטרול בדם מתפתח, מצב זה נקרא היפרכולסטרולמיה.

עודפי השומן מצטברים ונערמים על דפנות כלי הדם, זה יוצר חסימה...

ויטמין D חשוב לספיגת הסידן בעצמות ולשמירה על חידוש רקמת העצם. 

לא רק לבריאות העצם ויטמין D חשוב, כי אם גם למניעת סרטן, אוסטיופרוזיס, סכרת ועוד.

ויטמין D מסונטז באופן טבעי בגוף שלנו דרך קרני השמש. אז איך זה שבמדינה שטופת שמש ברוב ימות השנה 30% מהתושבים נמצאו בחוסר של ויטמין D?

אורח החיים המודרני גורם להימנעות מחשיפה לשמש בעבודה משרדית, ישיבה במקומות ממוזגים, תכשירי קוסמטיקה המונעים חדירת קרני שמש דרך העור.

הילדי...

נשים בכל העדות, העמים והזמנים חוות שינויים ותסמינים בגיל המעבר.

במחקרים שונים נמצאו הבדלים בתסמינים, המעידים על שוני מהותי בין תרבויות.

לדוגמא: נשים מערביות סובלות יותר מגלי חום, נשים יפניות סובלות יותר מכאבי כתפיים ובהודו הנשים חוות ירידה בראייה. גיל הפסקת הוסת בהודו נע בסביבות גיל 45-47 ובמערב בסביבות גיל 50-51. דוגמא נוספת וחשובה במיוחד היא, נקודת מבט של נשים במערב שלילית הרבה יותר

עם נטייה למצבי רוח ודיכאו...

שמר הבירה הוא צמח חד תאי ממשפחת הפטריות.

השמר אינו פעיל אלא בעת הזנתו ע"י חומרים

המכילים סוכר או דבש.

שמרי הבירה Nutritional Brewer Yeast , יש בהם חשיבות רבה לבריאותנו.

עשיר מאוד בחומצות אמינו חיוניות שהגוף לא מייצר לבדו, זהו מקור טוב לויטמיני B, ברזל, אשלגן, אבץ וזרחן ואינו מכיל שומנים.

שמרי בירה אינם מזיקים לבריאות כמו שמרים אחרים כגון שמרי קנדידה.

הם ידועים גם כמטהרי דם ומשתתפים בחילוף חומרים של פחמימות, שומני...

הידעתם שאורז בר בכלל אינו אורז אלא קטניה?  

גרגר אורז הבר צורתו כאורז ארוך חום כהה עד שחור וטעמו אגוזי.

מבחינת ערך תזונתית נחשב קטניה!

לאורז הבר שמות שונים: אורז קנדי, אורז סיני, ואף שיבולת המים על שום דרך גידולו באגמים ונחלים.

לאורז הבר יש היסטוריה ארוכת שנים בקרב האינדיאנים שבצפון אמריקה. גם הסינים נהנו ממנו בעבר, היום כבר לא אוכלים אותו בסין.

עונת גידולו של אורז הבר היא בקיץ. מגדלים אותו בעיקר בקנדה ובצפון אר...

מיסו

מופק מפולי סויה ודגנים מותססים בתוספת מלח וחיידקי קוג'י.

חיידקים פרוביוטים אילו חשובים למערכת העיכול. עשירים בחלבונים, חומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים.

המיסו מוכר במטבח היפני המסורתי, אבל הרבה לפני בסביבות המאה ה-3 לפנה"ס מגיע מהמנזרים בסין, היה זה מזון חשוב לבודהיסטים הצמחונים. כשהבודהיזם מגיע ליפן במאה ה- 6 מגיע גם המיסו ונקרא אז "הישִיו" או "שי".

המיסו מגיע בצורת משחה סמיכה אותה מוסיפים כתיבול למרק ומאכ...

חמוצים אנחנו קוראים להם...

משחר ילדותינו אנחנו אוכלי חמוצים, רק כתוספת למנה העיקרית. לא באמת נתנו את תשומת הלב לערך התזונתי שירקות ומזונות כבושים תורמים לבריאותינו. לא כל החמוצים שאנחנו אוכלי מכילים ערכים במיוחד אם מגיעים בקופסאות שימורים שעברו חימום והחיידקים בהם הושמדו. מדובר על מזון כבוש "בקפידה".

פרוביוטיקה המונח פרו – למען, ביוטיקה – חיים, לעומת אנטי-ביוטיקה.

פרוביוטיקה, אילו הם חיידקים ידידותיים למערכת ה...

Please reload