"חלב מוזהב" Golden Milk - תה כורכום

משקה שיוגי בהג'ן לימד להכין עוזר לשמירה על גמישות המפרקים ועמוד השדרה. 

משקה מנחם, מחמם, טעים ומתאים לימים חורפיים. 

המתכון כאן לכוס אחת, אני מציעה להכין כמה כוסות ולשמור המקרר, להוציא ולחמם.

המצרכים לכוס אחת


1/4 כפית כורכום או 1/2 ס"מ שורש טרי מגורד דק

1/2 כוס מים 

1 כוס חלב צמחי

2 כפיות שמן שקדים או שומשום למאכל (שימו לב שאתם קונים שמן למאכל שלא חומם)

דבש, מייפל או סילאן לפי הטעם 

אופן ההכנה


מרתיחים את הכורכום והמים ל 8 דקות עד שהכורכום התרכך. 

מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה. 

מוזגים לכוס ומוסיפים ממתיק ושמן. 


אני נוהגת לבשל כמות גדולה של כורכום עם מים 1/2 כוס כורכום + 1.5 כוסות מים ושומרת בצנצנת במקרר, הכורכום עכשיו מוכן לשימוש מיידי.

ניתן להשתמש בכורכום לתבשילים. 

קרא עוד על

מתכון בסגנון