אורז בסמתי ובר עם עלים ירוקים

הידעתם שאורז בר בכלל אינו אורז אלא קטניה?

אורז בר הוא מאכל עשיר בחלבון, בויטמינים, במינרלים, בחומצות אמינו ובסיבים תזונתיים, דל קלוריות וערכו הגליקמי נמוך.

תוספת טעימה ובריאה לכל ארוחה.

המצרכים


1 כוס אורז בסמתי 

1/2 כוס אורז בר 

2 כפות גרגירי חרדל שחורים 

1 בצל קצוץ דק 

1 ס"מ ג'ינג'ר מגורד בפומפיה דקה 

1 כוס ירק קצוץ 

1 כוס דחוסה של עלי קייל או מנגולד 

250 גר תרד טרי 

1 כפית כוסברה יבשה 

מלח ופלפל 

1 כף שמן 

אופן ההכנה

  1. מבשלים אורז בר בסיר בינוני עם 4 כוסות מים כ 40 דקות או עד שהאורז נפתח ורואים את צבעו הלבן מבפנים. מעבירים למסננת. 
  2. מבשלים אורז בסמתי עם 2 כוסות מים רותחים מלח ושמן זית.
  3. קולים במחבת את גרגירי החרדל בשמן זית. מכסים את המחבת עד שכל גרגירי החרדל מפסיקים לקפוץ. אם לא מכסים הגרגירים יקפצו החוצה מהמחבת ועלולים לגרום לכוויות. 
  4. מוסיפים למחבת בצל וג'ינג'ר לדקה-שתיים, מוסיפים כוסברה ונותנים לה להוציא ארומה 
  5. מוסיפים ירק מקפיצים יחד 2 דקות עד שכל הירק התרכך אך לא יותר מידי.
  6. מתבלים ב מלח ופלפל. 
  7. לאחר שתערובת הירוקים מוכנה, אחדו את התערובת עם שני סוגי האורז. תקנו תיבול והגישו כתוספת חמה או כסלט קר. 

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה