אטריות סובה עם טופו וירקות

המצרכים


200 גר 100% אטריות סובה (1 אריזה)

2 כוסות עלי תרד

1 כוס אפונה קפואה

1 זוקיני

300 גר טופו חתוך לקוביות

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום


לרוטב:

1 כף מיסו אדום

2 כפות חומץ אורז

2 כפות מירין

3/4 כוס מים

2 שיני שום כתוש

1 ס"מ ג'ינג'ר מגורד

צ'ילי


להגשה:

עלי כוסברה טריים או בצל ירוק

אופן ההכנה


  1. משרים את הטופו בסויה.
  2. בזמן שהטופו מושרה, מערבלים את חומרי הרוטב בבלנדר ומניחים בצד.
  3. חולטים את האפונה במים רותחים ל 3 דקות. מסננים.
  4. מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח ושמן, מבשלים את האיטריות כ -10 דקות עד שמוכן. רצוי לערבב לעיתים תכופות שהאיטריות לא ידבקו. מסננים ומעבירים מתחת לברז מים.
  5. מחממים כף שמן שומשום ומקפיצים את הזוקיני ל - 5 דקות מוסיפים את הטופו מקפיצים לעוד 5 דקות ולבסוף מוסיפים את האפונה והתרד.
  6. שופכים לתוך המחבת את הרוטב ומאחדים עם האטריות ומגישים.