בצלים ממולאים פריקי ברוטב רימונים

פריקי או פריקה, הינה חיטה טרייה מעושנת.

הפריקה מגיעה מהמטבח הערבי. 

המצרכים למילוי הבצלים


10 בצלים בנונים

½1 כוסות פריקה שטופה

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 כוס כוסברה קצוצה

2 כפות שמיר קצוץ

2 גבעולי סלרי קצוצים

3/4 כוס צנוברים או שקדים קצוצים

1/2 כוס צימוק אוזבקי קטן

1/3 כפית בהראט

1 כפית נענע מיובשת

1 כף מלח אטלנטי

1 כפית פלפל לבן טחון

1 כף שמן שמן זית


לרוטב:

2 כפות שמן זית 

6 שיני שום פרוסות

חופן נענע

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס

4 כפות סילאן

4 כפות רכז רימונים איכותי

1/4 כוס מיץ לימון

2 כוסות מים אפשר לשלב גם מיץ רימונים טבעי

אופן ההכנה


מכינים את הבצלים למילוי

  1. מרוקנים את הפנים של הבצל עם כפית קטנה או חורץ עיגולים.
  2. קוצצים את שאריות הבצל שרוקנו ומוסיפים לתערובת המילוי.


המילוי

  1. משרים את הפריקה לשעה, בזמן שהבצלים מתבשלים, שוטפים ומסננים.
  2. מערבבים את חומרי המלית בקערה גדולה, מוסיפים את הפריקי.
  3. ממלאים את הבצל במלית ומסדרים בצורה צפופה בסיר.
  4. מערבבים את הרוטב משפרים טעמים ויוצקים מעל הבצלים.
  5. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה עד שהבצלים רכים ורוב הנוזלים נספגים.
  6. מעבירים לצלחת הגשה. מזלפים שמן זית ומקשטים בגרגרי רימונים.

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה