top of page

גרנולה עם כל טוב

גרנולה בייתית, כל כך פשוט להכין. אני שמה בדיוק את הכמות שאני אוהבת ואת סוגי האגוזים שאהובים עלי. 

הדרך שלי לייבש את הגרנולה ב 50 מעלות, זה כדי שהאגוזים השקדים והזרעים ישמרו על חומצות השומן ולא ישרפו בחום גבוה, כך אני יודעת שבני משפחתי מקבלים את הכי טוב והכי בריא.


המצרכים

1 קילו שיבולת שועל עבה

1/2 כוס שקדים פרוסים או שלמים 

1/2 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס גרעיני דלעת

1/2 כוס גרעיני חמנייה

1/2 כוס שומשום מלא

1/2 כוס שבבי קוקוס

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס סילאן

1 כוס חמוציות או צימוקים

אופן ההכנה

  1. שוברים את השקדים והאגוזים - שמים בתוך שקית ניילון כל דבר הנפרד ומכים עם פטיש רגיל או פטיש שניצלים עד לגודל הרצוי לא קטן מידי אני אוהבת חתיכות לעיסות.

  2. מערבבים את על החומרים, למעט חמוציות או צימוקים שבחרתם, בכערה גדולה ומערבבים טוב אפשר בידיים, כך שכל החומרים היבשים נמרחים בסילאן וטחינה.

  3. משטיחים על גבי 2 תבניות אפייה ואופים על חום של 50% ל -8 שעות. באמצע האפייה מערבבים את התערובת כדי שתתיבש טוב.

  4. לאחר שהגרנולה מוכנה מוסיפים את החמוציות או צימוקים מערבבים יחד. מצננים ומאחסנים בכלי. נשמר טוב כחודשיים.

אופצייה: ניתן להחליף את הטחינה בשמן קוקוס, ואת הסילאן בדבש.

גרנולה עם כל טוב

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

bottom of page