טורטליני במילוי בטטה ורוטב שקדים

חג השבועות הוא החג הכי אהוב עלי, סוף סוף יש לי במה ליצירה, זה החג היחידי שרוב המאכלים נעשים במיוחד עבורי, כך לפחות אני חושבת. 

החג היחידי במשפחת קרנבורים שמשחררים את השולחן מגפילטע-פיש וצלעות עגל! יש!!! 

מכיוון שכבר מזמן התרגלו שבבית שלי שיש מגוון טבעוני על השולחן אז הנה עוד מתכון מנצח שמתאים לשבועות וגם לרוב השנה.

 המצרכים לבצק


120 גר טופו רך 

2 כפות שמן זית 

2 כפות מים קרים 

1/2 כפית מלח ים אטלנטי גרוס דק 

2 כוסות קמח דורום (חיטה משובחת) 


המילוי


1 ק"ג בטטה 

1/4 כפית קינמון 

מלח ים אטלנטי דק


הרוטב

150 ג"ר שקדים מושרים במים ללילה וקלופים 

2 כפות שמן זית 

3 בצלי שאלוט קצוץ דק 

1/2 כוס יין לבן יבש 

מלח ים אטלנטי גרוס דק 


אופן ההכנה לבצק


  1. במעבד מזון מעבדים את כל החומרים למעט הקמח. 

  2. לאחר שנוצרת בלילה במרקם אחיד להוסיף את הקמח 1/2 כוס בכל פעם. אפשר להוסיף עוד מים אם צריך לקבלת בצק חלק. 

  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים לחמש דקות ביד. 

  4. מניחים ניילון נצמד על הבצק ומעבירים למקרר ל 30 דקות. 

  5. לאחר 30 דקות מחלקים את הבצק לארבע ומרדדים לגובה של 1/4 ס"מ בערך. 

  6. קורצים עיגולי מניחים כפית של המילוי באמצע וסוגרים. 

  7. בסיר מים רותחים מוסיפים 1 כף שמן ומעט מלח, מניחים לתוך המים הרותחים את הטורטליני, הם מוכנים כשהטורטליני צף על פני המים. 

 

הכנת המילוי (רצוי להכין מראש)


  1. קולפים את הבטטה חותכים לקוביות גסות ומבשלים במים רותחים או מאדים עד שהבטטה רכה אך לא מעוכה מידי. מניחים במסננת ומצננים.

  2. מועכים את הבטטה לפירה ומוסיפים קינמון ומלח.

 

הכנת הרוטב


  1. מעבדים בבלנדר את השקדים עם מעט מים לא יותר מגובה השקדים. 

  2. במחבט מטגנים את הבצל עם 1 כף שמן זית עד שמגיע לשקיפות זהובה שלא יישרף, מוסיפים את היין ומצמצמים לחצי כמות. 

  3. מוסיפים את תערובת השקדים ומלח ממשיכים לצמצם את הנוזלים לחצי. הרוטב צרי להיות סמיך אבל לא מוצק. 

 

להגשה:

מניחים את הטורטליני בצלחת ויוצקים מעל את הרוטב מגישים חם. מקשטים עם פטרוזיליה קצוצה. 

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה