טמאלס מקסיקני

טמאלס מקסיקני, אכלתי אותם בוורסיה הצמחונית בשווקים בלוס אנג'לס.

אלו הם קיסונים מבצק תירס ממולאים ומאודים בעלי תירס. 

במקסיקו נוהגים למלא בעוף, בשר או אפילו מתוק, את המילוי המרתי למילוי טבעוני.



המצרכים

לטמאלס:

4-5 קלחי תירס אורגני עם העלים הירוקים

1/2 כוס קמח תירס אורגני

1/2-1 כפית מלח 

2 כפות שמן זית

לתערובת המילוי:

1 בצל

1 זוקיני

1 פלפל אדום

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כוסברה

1/2 כפית פפריקה

מלח ופלפל

1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת טבעונית או חלבית 

סיר אידוי

אופן ההכנה

  1. מפרידים את התירס מהעלים הירוקים ושומרים אותם שלמים למילוי. מנקים מהשערות.

  2. מעמידים את הקלח ומפרידים את הגרעינים מהקלח בסכין, חותכים לאורך.

  3. שמים את גרעיני התירס המופרדים למעבד מזון ומעבדים.

  4. מוסיפים את שאר המרכיבים של הטמאלס למעבד המזון ומעבדים לעיסה חלקה.

מכינים את תערובת המילוי:

  1. מנקים וקוצצים את הירקות לקוביות קטנות כל ירק בנפרד.

  2. במחבת שמים שמן בצל ושום ומעט מים ומאדים עד שהבצל מתרכך מעט, מוסיפים את שאר הירקות מאדים לכמה דקות.

  3. מוסיפים תבלינים ומאדים עד שכל הירקות התרככו. מצננים.

  4. מוסיפים את הגבינה מערבבים יחד.

מכינים את הטמאלס

לוקחים עלה תירס רחב מורחים עליו שכבה נאה של תערובת תירס, מעליו באמצע שמים כף מהתערובת ירקות וסוגרים עם עוד שכבה של תערובת תירס. מקפלים עם העלה אם צריך עוד עלה מעל סוגרים מכל הצדדים ומניחים בסיר אידוי.

מאדים: מרתיחים מים בסיר אידוי ומאדים את התמאלס ל 20 דקות.

הצעת הגשה: מכינים סלסה - מגרדים מעגבניות טריות מוסיפים כוסברה טרייה שום כמון פפריקה ומלח.




קרא עוד על

מתכון בסגנון