ירקות מוקפצים במעטפת פילו

בצק פילו במקום בצק עלים עושה את המתכון פחות שומני ויותר פריך.

המצרכים


1 חבילה עלי פילו – להפשיר במקרר לילה לפני שמכינים

1 בצל גדול או כרישה

3 גזרים  

1 חבילה תרד 

 1/4 כרוב לבן 

1 חבילה נבטי מש 

מלח ופלפל לטעם 

3 כפות שמן זית 

אופן ההכנה

  1. לשטוף היטב את הירקות ולחתוך לרצועות. 
  2. לאדות במחבת את הבצל עם כף שמן עד שמתרכך, אם חסר נוזלים להוסיף מים. 
  3. להוסיף גזר וכרוב לאדות כמה דקות ולהוסיף תרד ונבטים, לבסוף לתבל בפלפל ומלח. 
  4. להעביר למסננת להגיר נוזלים אם הצטברו. 
  5. הארה: חבילה אחת של בצק פילו מספיקה לשני גלילים בערך 7-8 דפים לגליל. אפשרות נוספת להגשה, לחצות כל עלה ולגלגל בנפרד כמו אגרול, בחבילה יש כ-15 דפים אז יצא כ 30 אגרולים. 
  6. לפרוס את דפי הפילו למרוח מעט שמן על כל דף, להניח לאורך הדף חצי מכמות המילוי לגלגל ולהכניס את הקצוות שהמילוי שלא יצא מהצד אם בחרתם לגלגל כל עלה בנפרד זה אותו עיקרון. 
  7. למרוח מעט שמן מעל הפילו ולחרוץ פרוסות על העלים העליונים במרחק 2 ס"מ בערך כדי שיהיה יותר קל לחתוך לאחר האפייה. 
  8. לאפות 20-30 דקות עד שהבצק מזהיב.

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה