top of page

ירקות ממולאים בחומוס ותרד

רשימת המצרכים למתכון הזה נראית ארוכה ומסובכת, אבל ממש לא. אם אתם מאורגנים עם כל החומרים המתכון ממש קל ומהיר להכנה.

אני השתמשתי בחומוס קפוא שקניתי בסופר למרות שבד"כ יש לי במקפיא חומוס מבושל. הקפוא פשוט מקצר את התהליך. בנוסף השתמשתי בתרד קפוא ורוטב עגבניות של "Mutty" אבל אתם בהחלט יכולים להכין רוטב מעגבניות טריות או רוטב אחר שלכם, ולהשתמש בתרד טרי.


המצרכים לממולאים

רצוי לבחור ירקות באותו גודל 

2 קולרבי 

2 קישואים עגולים 

2 בצלים

2 סלק

צוואר של דלורית - חתכתי שתי חתיכות בגובה 5-7 ס"מ


המצרכים למילוי

1 כוס חומוס (לאחר בישול)

1 כוס תרד קפוא (אפשר חבילה גדולה של תרד טרי)

1 בצל

חבילה של ירק מעורב פטרוזיליה /כוסברה /שמיר

שאריות מהתוכן של בצל, קולרבי והקישואים

2 כפות שמן זית 

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית כוסברה טחונה

1/2 כוס קמח שקדים


המצרכים לרוטב

1 ליטר רוטב ערבניות "Mutty"

1 כוס מים

3 כפות שמן זית

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית טימין יבש

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

שאריות של תוכן מסלק ודלורית



אופן ההכנה


מרוקנים את התוכן של הירקות. שומרים בצד.

קוצצים בצל ואת התוכן מהבצל, קולרבי והקישואים.

מטגנים עם השמן את הבצל והירקות כ 5 דקות.

מוסיפים את החומוס, ירק קצוץ ותרד וממשיכם לטגן כ -5 דקות.

מוסיפים את התבלינים ממשיכים לטגן יחד כ - 10 דקות, ניתן להוסיף מים 1/4-1/2 כוס אם התערובת יבשה.

לאחר הבישול טוחנים את התערובת בפולסים כדי שישארו חתיכות חומוס גסות.

מוסיפים קמח שקדים וערבבים את התוכן וממלאים את הירקות.

מניחים בסיר רחב מספיק, אחד ליד השני.


מכינים את הרוטב

קוצצים דק את המילוי סלק ודלורית.

מערבבים את כל החומרים יחד ויוצקים מעל הממולאים.

הרוטב צריך להיות בגובה הממולאים אם חסר רוטב להוסיף מים.

מבשלים כשעה על חום בינוני נמוך.



bottom of page