לדר צ'יה ופירות יער נא

כילדה אני זוכרת את הלדר שאבא שלי היה קונה מהשוק בירושלים העתיקה. אני לא בטוחה שממש אהבתי את הלדר בילדותי, אבל הגעגוע למשהו מוכר קיים אצלי תמיד. 

היום שאני עוסקת בתזונה בעלת ערכים בריאים ומבריאים ואני מנסה לשלב בכל מתכון משהו שיעלה את הערך התזונתי של התכון. כאן בחרתי להשתמש בזרעי צ'יה.

וקצת על זרעי הצ'יה הגדלים על צמח מרווה היספנית.

צ'יה נחשב ל"מזון על" בעל ערכים תזונתיים גבוהים ובעבר היווה מזון עיקרי של בני שבט האצטקים ובני המאיה ילידי דרום אמריקה מאות שנים והרבה לפני שהגיעו אלינו למערב.

זרעי צ'יה מכילים כמות גדולה של אומגה 3, סידן, ברזל, אנטי אוקסידנטים, חלבון וסיבית תזונתיים, משפר את תנועת מערכת העיכול ובכך גם משפר ספיגה. 

רצוי לשתות הרבה מים כשאוכלים צ'יה, הצ'יה סופחת נוזלים ומתנפחת במעי ועוזרת בפינוי רעלים מהמעי.

המצרכים


1 כוס זרעי צ'יה טחונים ומושרים ב- 2 כוסות מים ל- 4 שעות 

300 גרם פירות יער קפואים 

1 כוס רסק תפוחים טבעי ללא סוכר 

8 תמר מג'הול מגולענים 

2-3 כפות מים מים קרים


אופן ההכנה

  1. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבלים. 
  2. משטיחים על נייר אפייה ומניחים על מגשי מיבש המזון ומייבשים בין 6-8 שעות. אם אין ברשותכם מייבש מזון ניתן להשטיח על נייר אפייה בתבנית אפייה ולאפות על חום של 60 מעלות בין 6-8 שעות. 

קרא עוד על

מתכון בסגנון