מאפין פטל שחור ללא פחמימות

לאוהבי הפחמימות כמוני שקצת קשה להם לוותר על עוגות, עוגיות מאפינס ומה לא? המתכון כאן ללא פחמימות, סוכרים וגלוטן מכל סוג. 

מתאים לתזונת פלאו ולתזונה קטוגנית.

 

ישראל אוהבת לאפות, הממתקים נשפכים מהמדפים ולכל דבר מוסיפים סוכר ותופעת ההשמנה חוגגת בקרבינו סוכרת וכולסטרול גבוה זה כבר לא מילים זרות.

העדפה שלי לקינוח פחות מתוק מכמה סיבות. 

1. כדאי להתרגל לאכול פחות מתוק כך שדרישת הגוף למתוקים תפחת. 

2. לתת מקום לחומרי גלם איכותיים לשלוט בטעם של המתכון. 

 

ברצוני להנגיש מתכונים דלי פחמימות ולהתרגל לטעמים חדשים. המאפין קליל טעים ונימוח בפה, ממש תענוג עם תה של אחה"צ גם בקיץ חם.

המצרכים

 

1 כוס קמח שקדים 

1/2 כוס אריטריתול 

2 כפיות אבקת אפיה 

1/4 כוס צ'יה טחונה 

1 כוס פטל שחור 

1.5 כוס יוגורט / רוויון או משקה שקדים 

3 ביצים 

1 כפית תמצית וניל טבעית 

אופציה ליותר מתוק 10-20 טיפות סטיביה 

 

למאפין טבעוני במקום ביצים: 3 כפות של אבקת egg free 

מערבבים טוב עם 1/2 כוס מים קרים עד לקצף חלק. 

 

אופן ההכנה 

  1. לחמם את התנור לחום בינוני. 

  2. לערבב בכערה בינונית את הביצים או  egg free, היוגורט/ רוויון או חלב צמחי ווניל. 

  3. להוסיף את שאר החומרים למעט הפטל לתערובת הרטובה. 

  4. (אפשר לטעום אם צריך להוסיף עוד ממתיק אפשר עוד אריטריתול או סטיביה).  לחלק את הבלילה ל 12 שקעים של מאפין. 

  5. לשים פטל שחור במרכז כל מאפין.

  6. לאפות בחום בינוני ל 25 דקות . 
     

אופציה: ניתן להמיר את הפטל באוכמניות או כל פרי אחר...

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה