מוס שוקולד מריר עם סיבי קונג'אק

מוס שוקולד כקינוח או כארוחת ביניים.

סיבי הקונג'אק נותנים תחושת שובע מטורפת, הסיב מתנפח בקיבה ועל כן נותן תחושת מלאות. מספיק כמות קטנה כדי לספק את הרעב לנישנוש טעים ומזין ולהתענג על שוקולד מתוק ללא נקיפות מצפון. 

במתכון הזה הוספתי סיבי קונג'אק כמסייע להקרשת המוס.

מלבד העובדה שסיבי הקונג'אק נותנים תחושת שובע לאורך זמן, הם מזינים בויטמינים ומינראלים חיוניים, חומצות שומן וגם מסייעים לפינוי של שומנים וסוכרים כך שמאוד מתאים לסובלים מכולסטרול גבוה, סוכרת ולירידה במשקל.

המצרכים ל-6 מנות

 

100 גרם עיסת קקאו 

2 כפות קקאו הולנדי או אבקת קקאו נא 

1/2 כוס מייפל או אריטריתול או תחליף סוכר אחר

1 כוס מים 

1 כוס חלב שקדים או חלב קוקוס 

1 כפית תמצית וניל 

4 כפיות סיבי קונג'אק מסוג "הסיב היפני" 

 

אופציה להגשה: כף פירות יער לכל מנה או כל פרי מהעונה, שבבי קוקוס. 

הוראות הכנה

  1. ממיסים את עיסת הקקאו על באן מרי. (מניחים כערה מעל סיר עם קצת מים המים לא אמורים לנגוע בכערה. בבאן מרי העיסה נמסה מהאדים שעולים מהמים.) 

  2. מורידים את הכערה מהבאן מרי ומוסיפים את החומרים לפי הסדר מערבבים אחרי כל הוספה. 

  3. את הסיבים מוסיפים בסוף, כל כפית בנפרד מערבבים טוב כך שלא יהיו גושים. מחלקים ל- מנות, לצנן לפחות שעה במקרר.

  4. לקשט ולהגיש.

קרא עוד על

מתכון בסגנון