ממרח גזר וגרעיני חמנייה

ממרח בשבילי זה תוספת נפלאה על לחם, על קרקר, עם ירקות חתוכים או לצד ארוחה.

למעשה, אפשר לשדרג כל ארוחה עם ממרח, כמו כבד קצוץ של פעם. אז כאן אנחנו ממש לא בענייני כבד וההפך החיות בחוץ הירקות בפנים.

בארוחות שאני מגישה לצד ממרח גזר וגרעיני חמנייה, שואלים אותי, איך הגעתי לטעם המופלא הזה  ומה המרכיבים". אני ממש יודעת שאם אפרט את כל המרכיבים על רגל אחת אף אחד לא יזכור ... אז ריכזתי לכם את ממרח הסלק ושעועית הלבנה, את ממרח הקישואים וקשיו האגדי שלי וגם את ממרח הארטישוק ושקדים.

טבעונים ללא גלוטן ועם יתרונות בריאותיים.


יתרונות בריאותיים של ממרח גזר וגרעיני חמנייה: 

שומר על בריאות הלב, מפחית דלקתיות בגוף, מסייע לבריאות העניים, מחזק מערכת חיסונית, תורם לחיזוק העצמות, מרגיע ומשפר שינה. 

אם נתחיל עם גזר אז זה לא באמת האוכל של באגס-באני. הגזר מכיל כמות נכבדה של סיבים מסיסים אשר מסייעים בהורדת הכולסטרול הרע והעלאת הכולסטרול הטוב וכך מפחית סיכון למחלות לב וכלי דם. בנוסף הגזר עשיר בבטא קרוטין שזה מקור  לויטמין A המסייע לבריאות העיין. הגזר עשיר במיוחד בויטמין C ובנוגדי חמצון מונעים נזקים לתאים, מחזקים מערכת חיסונית ומסייעים בייצור קולוגן. 

גרעיני החמנייה מוכרים לנו כגרעינים שחורים קלויים ומלוחים, אבל אם גרעיני החמנייה לא קלויים ונשארים בצורתם הטבעית הרי שהתכונות שלהם מרקיעות שחקים. 

גרעיני החמנייה הם מקור טוב לחלבונים, עשירים בויטמינים ומינראלים כגון סידן וברזל, ויטמיני B ו- E. 

ויטמינים ומינראלים אילו שומרים על בריאות הלב וכלי הדם יש בהם איכויות אנטי דלקתיות ומסייעים באיזון מערכת העצבים, הרגעה והפחתת סטרס.


המצרכים


1 ק"ג גזר

1/2 כוס גרעיני חמנייה בצורת הטבעית

2 שיני שום

1/4 כוס טחינה מלאה גולמית 

מיץ מלימון אחד

כוס עלי פטרוזיליה

1 כפית מלח 


אופן ההכנה


1. קולפים את הגזר וחותכים לקוביות גסות.

2. בסיר בינוני שמים את הגזר ומים עד מעל כמות הגזר ומבשלים עד שמתרכך כ - 20 דקות מהרגע שהמים רתחו. מסננים ומצננים.

3. שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עד למחית חלקה.

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה