ממרח קישואים וקשיו

ממרח בשבילי זה תוספת נפלאה על לחם, על קרקר, עם ירקות חתוכים או לצד ארוחה.

למעשה, אפשר לשדרג כל ארוחה עם ממרח, כמו כבד קצוץ של פעם. אז כאן אנחנו ממש לא בענייני כבד וההפך החיות בחוץ הירקות בפנים.


בארוחות שאני מגישה לצד ממרח קישואים וקשיו, שואלים אותי, איך הגעתי לטעם המופלא הזה  ומה המרכיבים". אני ממש יודעת שאם אפרט את כל המרכיבים על רגל אחת אף אחד לא יזכור ... אז ריכזתי לכם את ממרח הסלק ושעועית הלבנה, את ממרח ההגזר וגרעיני החמנייה האגדי שלי וגם את ממרח הארטישוק ושקדים.

טבעונים ללא גלוטן ועם יתרונות בריאותיים.


יתרונות בריאותיים של ממרח קישואים וקשיו : 

מסייע בתהליכי ירידה במשקל מחזק חיסוני, נוגד חמצון ושומר על העור, מונע מחלות לב וכלי דם. 

קישואים מכילים הרבה סיבים תזונתיים המסייעים בהפחתת רמות כולסטרול, נותנים תחושת שובע ובכך מסייעים גם להפחתה במשקל, ובמצבים של עצירות. הקישואים עשירים בנוגדי חמצון המאטים תהליכי הזדקנות, ורמות דלקתיות בגוף ובנוסף מכילים ויטמינים ומינראלים כגון: בברזל, מגנזיום, ויטמין C ,A, ויטמיני B, אבץ, ניאצין וחומצה פולית. 

קשיו עשיר בברזל, סלניום, מגנזיום, אבץ, נחושת ונוגדי חמצון המגנים מפני סרטן. חומצות השומן בקשיו מכילות חומצה אולאית כמו בשמן זית המסייע לבריאות הלב ובמניעה של מחלות לב וכלי דם.

 המצרכים


3-4 זוקיני או קישואים בינוני עד גדול 

1 בצל גדול 

1/2 כוס קשיו מושרים במים 1-4 שעות 

2 כפות שמן זית 

2 כפות מיץ לימון 

1 כפית כוסברה יבשה טחונה 

1/2 כפית מלח 


אופן ההכנה

  1. שוטפים וחותכים את הקישואים לקוביות גסות. 
  2. קוצצים את הבצל. 
  3. שמים במחבת 1 כף שמן זית ומטגנים קלות את הבצל. 
  4. מוסיפים את הקישואים ומאדים יחד עד שהקישואים מתרככים. יש לשים לב שהקישואים נשארים פריכים ולא התרככו יתר על המידה. אם הקישואים מגירים הרבה נוזלים לשמור מהנוזלים בצד. 
  5. שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. אם צריך להוסיף נוזלים אפשר להשתמש בנוזלים ששמרנו מהקישואים.

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה