מרק עדשים ירוקים בסגנון פרסי

מרק עדשים מהביל,

יחודי ומלא בירקות שורש, 

מאזן ומקרקע ומתאים לימי חורף. 

המצרכים :

 

1 כוס עדשים ירוקים מושרים כ 3 שעות

4 גבעולי סלרי

1 סלק גדול

2 גזר בינוני

1 בצל גדול

6 שיני שום

3 עגבניות בשלות קלופות

1/2 ס"מ שורש כורכום טרי מגורד או 1/2 כפית אבקת כורכום

1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורד

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 שקית עלי תרד

אופן ההכנה:

  1. לחתוך את כל הירקות לקוביות בינוניות.

  2. לבשל את העדשים כ 20 דקות במים רותחים, לסנן.

  3. בסיר גדול שמים את כל החומרים למעט מלח ופלפל ותרד.

  4. מבשלים כשעה על אש בינונית.

  5. מתבלים במלח ופלפל.

  6. לפני ההגשה מוסיפים תרד לסיר מבשלים כ- 5 דקות.

 

להגשה:

בוזקים מעל כל קערת מרק 1 כפית שמן זית ומגישים לצד לחם טרי או קלוי.

קרא עוד על

מתכון בסגנון