מרק ערמונים ארטישוק ירושלמי וכרישה

המצרכים


2 כפות שמן זית
2 כרישה פרוסים דק
1 בצל פרוס דק

2 שיני שום קצוצות גס

300 גרם ארטישוק ירושלמי
2 תפו"א בינוני

2 שקיות ערמונים קלופים

עלים מ-2 ענפי תימין או 1/2 כפית תימין יבש
4 כוסות ציר ירקות או מים

1/2 כוס קרם קוקוס
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה


  1. מחממים שמן זית בסיר בינוני ומטגנים בצל, כרישה ושום עד הזהבה. 
  2. מוסיפים תפו"א, ארטישוק ירושלמי, ערמונים וציר ירקות ומבשלים 40 דקות.
  3. מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים 5 דקות נוספות.
  4. טוחנים בבלנדר יד ומתבלים במלח ופלפל.

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה