מרק ראמן טבעוני


מרק ראמן הינו מרק המורכב מציר עשיר בטעמים.

בגרסה הטבעונית שלי ציר המרק מבוסס על אצות, פטריות ושורשים.

במקור מרק ראמן מבוסס על עצמות בשר או עוף.


טעמו של מרק ראמן משתנה לפי תמצית הנקראת טארה, תמצית טעם זו היא חותמת הטעם של השף ולכל אחד יש מרכיבים שונים.

לאחר שציר המרק מוכן, מוסיפים לצלחת אטריות ירקות מבושלים או טריים אצות טופו ועוד לפי רצונכם.

המצרכים ל4-6 מנות לציר המרק

10 פטריות שיטאקי מיובשות

1-2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי

1-2 ס"מ שורש כורכום טרי

1 בצל

3 שיני שום

1 שורש פטרוזיליה

1 שורש סלרי עם העלים

1 כף שורש למון גראס יבש

2 פרוסות שורש גלנג

6 עלי קיפר

2 ליטר מים

10X10 דף אצת קומבו בגודל

1/2 כוס אצות היזיקי


תמצית טארה 

3 כפות מירין

1/4 כוס סאקה

1 כף מיסו

1 כף שמן שומשום


תוספות למרק לאחר שבושל

אפשר להוסיף כל מה שתרצו והנה כמה דוגמאות, לא חייבים בכל 

אטריות אורז או אטריות ראמן, פטריות איניוקי, דלעת, תרד או פאק צ'וי, טופו, פולי סויה, שעועית ירוקה, בצל ירוק, כוסברה טרייה, נבטים ומה שבא לכם להוסיף הרי זה מבורך.


אופן ההכנה

  1. שמים את כל חומרי הציר בסיר עם מים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית/קטנה כשעה וחצי.
  2. מורידים מהאש, שומרים את הפטריות בצד ואת שאר הירקות מסננים במסננת דקה (אפשר להשתמש בהם לקציצות).

בזמן שהמרק  מתבשל:

  1. חולטים את אטריות האורז המים רותחים אם בחרתם אטריות אחרות זה הזמן להכין אותם לפי ההנחיות על גבי האריזה ניתן להשתמש בכל סוג של אטריות אסיאתיות שאתם אוהבים.
  2. חותכים דלעת לקוביות מאדים או אופים בתנור.
  3. מאדים תרד או פאק צוי' עד שמוכן אבל לא עד מצב שמגיר נוזלים.
  4. מפשירים וחולטים בתוך מים רותחים שעועית ירוקה ופולי סויה.
  5. חותכים וקוצצים כל דבר בנפרד ושמים בצד: טופו לקוביות, בצל ירוק, כוסברה.
  6. מערבבים את חומרי הטארה.
  7. לאחר סינון המרק מוסיפים את הטארה לציר ומרתיחים שוב. המרק מוכן.

להגשה בכערה אישית

  1. מסדרים את האטריות בתחתית הקערה ומעל מסדרים את שאר הרכיבים למעט בצל ירוק וכוסברה.
  2. יוצקים ציר מרק רותח מעל ומקשטים בנבטים, בצל ירוק וכוסברה.