מרק תום יאם טבעוני

ימי שמש וצינה חורפית קלילה, זה הזמן לחזק את מערכת החיסון לקראת החורף. כל סבתא תאמר לכם שהתרופה הכי טובה זה מרך עוף, לא אתווכח.

אז בשבילי מרק עוף לא תודה... הגרסה הטבעונית שלי למרק תום יאם לא תבייש ותעמוד גם היא בגאווה ועוד עם ערכים לחיזוק מערכת החיסון להתחמם בימי חורף צוננים או סתם ליהנות מטעם של מרק אסיאתי ללא מרכיבים מהחי.

זה למעשה חלום החשקים הקולינרי שלי לטעום מאכלים במגוון טעמים ובמיוחד אסיאתיים שאני מאוד אוהבת.

מתכון זה שונה, שוגרג והותאם לפודיז טבעונים. גרסת מרק תום יאם טבעונית מנה עשירה בטעמים נפלאים מהמזרח.


המצרכים


2 כפות שמן זרעי ענבים

300 גר טופו

5 כוסות ציר ירקות או מים

5 בצל שאלוט רצועות

1 קרישה רצועות

2-3 שיני שום פרוסות

1 ס"מ שורש ג'ינג'ר חתוך לרצועות דקות

1 ס"מ שורש כורכום מגורד דק

שורש סלרי קוביות

שורש פטרוזיליה קוביות

1 דלורית בינונית קוביות

6 פטריות שיטאקי פרוסות

300 גרם פטריות יער ממה שמצוי בסופר חתוך לרצועות פרוסות

1 כף משחת צילי אדום

2 עלה קיפר

3 פרוסות שורש גלנג

1 כך שורש יבש של למון גראס או שורש אחד טרי

גרדת לימון

מיץ מלימון שלם

1 כפית סוכר חום

6 גבעולי בצל ירוק

כוסברה טרי קצוץ

מלח ים

200 גר אטריות אורז


אופן ההכנה


  1. חותכים את הירקות לרצועות וריבועים.
  2. שמים בסיר גדול שמן שאלוט, כרישה, שום, ג'ינג'ר, כורכום ומאדים לחמש דקות.
  3. מוסיפים שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, דלורית, חצי מכמות משחת צ'ילי, מיץ לימון גרדת לימון וסוכר.
  4. צוררים את עלי הקפיר, גלנג ולמון גראס בשקית בד קטנה או שקית למילוי של חליטות תה כדי שלא יתפזר במרק ומוסיפים לסיר עם המים או ציר המרק. מבשלים כ- 15 דקות.
  5. בזמן שהמרק מתבשל משרים את פטריות השיטאקי אם הן יבשות בכוס מים רותחים ל 15 דקות. מסננים מהמים וחותכים לפרוסות ואת שארית המים מהפטריות מוסיפים למרק.
  6. במקביל משרים את אטריות האורז במים חמים כ- 20 דקות או עד שמתרכך. מסננים.
  7. מוסיפים למרק את הפטריות, הטופו, מבשלים לעוד כ- 15.
  8. מתבלים במלח ופלפל ואם צריך להוסיף עוד צ'ילי.
  9. להגיש את המרק עם אטריות אורז, בצל ירוק וכוסברה קצוצה.

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה