סלט בורגול עם אורז בר וירקות קלויים

סלט בורגול ואורז בר מנה עשירה בחלבון.

למעשה אורז בר הינו חלבון ולא פחמימה.

תוכלו לקרוא על אורז הבר בקישור המצורף למטה.

המצרכים


1 כוס בורגול בינוני או גס 

1/2 כוס אורז בר 

1 בצל סגול בינוני קצוץ דק 

1/2 כרובית 

1 שומר 

1 שורש סלרי 


לרוטב


1 כפית תימין טרי או 1/2 כפית יבש 

1 כפית סומק 

2 כפות שמן זית 

2 כפות רכז רימונים 

מלח ופלפל לפי הטעם



אופן ההכנה


  1. מבשלים אורז בר בסיר בינוני עם 4 כוסות מים כ-40 דקות או עד שהאורז נפתח ורואים את צבעו הלבן מבפנים. מעבירים למסננת. 

  2. משרים את הבורגול ב-3 כוסות מים חמים לחצי שעה. אם נשאר מים לאחר שהבורגול טפח יש להעבירו למסננת ולתת לנוזלים להגיר. 

  3. מחממים תנור לחום בינוני, חותכים שומר ושורש סלרי לרצועות ג'וליאן, פולחים את הכרובית לפרחים בוזקים מעל שמן זית ומעט מלח ואופים ל 25 דקות. 

  4. מערבבים את הבורגול, אורז הבר והירקות הקלויים, מתבלים עם הרוטב. אופציה: במקום הירקות הקלויים ניתן להקפיץ ירקות על מחבת. 

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה