סלט מנגו בוסר

בכפר קטן בצפון לאוס, ישבתי במסעדה ביתית ושאלתי אם יש סלט פפאיה מאחר ולא ראיתי בתפריט. 

בעל הבית אמר רגע, יצא מחצר המסעדה, הסתכל על מרום העץ ואמר, כן יש! 

בארץ אנחנו מבורכים בשפע של מנגו וכמו בעל המסעדה בלאוס, גם אני יוצאת לחצר מסתכלת על מרום עץ המגו שלי ואומרת יש!.... 

אז למה לא סלט מנגו? 

בהשראת סלט הפפאיה זו הגרסה שלי לסלט מנגו ארץ ישראלי טבעוני, סלט קייצי מרענן לצד מרק מלון צונן (מתכון בקישור למטה).

המצרכים


1 מנגו בוסר גדול 

מגוון ירקות כגון: גזר, כולרבי, כרוב, סלרי גבעולים, פלפל 

100 גר' אטריות אורז או שעועית 

חופן עלי נענע או/ו כוסברה קצוצים 

אצות היזיקי לאחר השרייה וסינון לא חובה

נבטי מש


לרוטב


3-4 כפות שומשום קלוי 

1/2 כוס מירין 

1/2 כוס חומץ אורז 

2 כפות רוטב סויה 

שבבי צילי 

2 כפות שמן שומשום 


אופן ההכנה

  1. להשרות את האטריות במים חמים ל 10 דקות עד שמתרככים לשטוף במים קרים להניח במסננת להיפתר משארית המים. 
  2. לקלף ולחתוך את המנגו והירקות בסגנון ג'וליאן (לאורכם כמו גפרורים). 
  3. לערבב את חומרי הרוטב ולשפר טעמים. 
  4. לערבב את כל חומרי הסלט ולהוסיף את הרוטב כ 30 דקות לפני ההגשה. לפזר מעל את הנענע או הכוסברה אצות ונבטים ולהגיש. 

לתשומת לבכם ככול שהמנגו ירוק יותר, יהיה יותר חמצמץ. 

כמות המנגו ביחס לכמות הסלט כ 25%.

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה