סלט שעועית לוביה ואורז בר

סלט מעניין כארוחה או כתוספת בצד, אפשר להגיש חם ואז זה ממש ארוחה חמה בקדרה.

המצרכים


1 כוס שעועית לוביה מושרת ללילה

1 כוס אורז בר אפשר להמיר ב- 1/2 אורז בר ו - 1/2 אורז מלא 

1 פלפל אדום 

1 גזר 

1 שומר 

1 כולרבי 

1/2 אגודה פטרוזיליה 

1/2 אגודה כוסברה 

חופן אגוזי מלך קצוצים גס 

חופן גדול של נבטים מכל סוג 

בצל אדום או ירוק קצוץ דק 


לרוטב


1 שן שום 

3 כפות שמן זית 

3 כפות חומץ בלסמי 

1/2 כפית טימין יבש או 1 כפית טרי 

מלח ופלפל


אופן ההכנה


להשרות את הלוביה ללילה ולבשל במים כפול 3 מכמות הלוביה עם 1/4 כפית סודה לשתייה ללא אלומינים או לוביה קפואה.

בסיר נפרד לבשל את אורז הבר עם הרבה מים כ-40 דקות, אורז הבר מוכן כשהוא נפתח והפנים שלו לבן, מניחים במסננת להגיר את שאר הנוזלים. 

לקצוץ את הירקות לקוביות או ג'וליאנים 

לערבב את כל החומרים ולהוסיף את הרוטב. 

את הנבטים והאגוזים להניח מעל הסלט ולערבב לפני ההגשה.


אופציה: אני מאוד אוהבת לאפות את הירקות במקום ירקות טריים זה משנה את הטעם ומקפיץ את הסלט. חותכים את הירקות לקוביות גסות בוזקים מעליהם מעט שמן זית ומלח, אופים כ 25 דקות וכך גם אפשר להגיש כארוחה חמה. 

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה