ספגטי זוקיני

"ספגטי" קודם כל מתנצלת על הספויילר, ספגטי זה פסטה מחיטה ושאף אחד לא יספר לנו אחרת.

הרעיון התחיל איפהשהו עם תזונת הראו-פוד, ההתחקות אחרי המאכלים שאנחנו מכירים אבל שיתאימו לתזונה האלטרנטיבית שסיגלנו לעצמנו, מאכלים כגון: המבורגר טבעוני, פסטה זוקיני או סטייק טופו.


לגירסת הפסטה זוקיני שלי, אני נותנת גוון מחמם ע"י הקפצה וחימום של הירקות. כאמור מקור הרעיון של פסטה זוקיני הגיע מהראו-פוד.

המצרכים ל 2 מנות


3-4 זוקיני אם אין זוקיני אפשר קישואים

1 בצל אדום או לבן

1 קופסא של פטריות יער, ארנג'יני, שמפיניות אפשר לערבב בין הסוגים או סוג אחד

חופן עלי תרד לא חובה

1 כפית שמן זית

רוטב פסטו  כאן בקישור


אופן ההכנה


  1. את הזוקיני קולפים עם קולפן שינים לרצועות ספגטי, אם אין אפשר להשתמש בקולפן רגיל ולקלוף לרצועות עד שמגיעים לתוכן. (אפשר להשתמש בתוכן למיץ סחוט, לתבשיל או מרק).

  2. פורסים את הבצל והפטריות לרצועות.

  3. על מחבת מקפיצים לכמה דקות את הבצל עם שמן זית עד שמתרכך ומזהיב, אפשר להוסיף כף מים אם המחבת יבשה.

  4. מוסיפים את הפטריות, הזוקיני והתרד מקפיצים ל -3 דקות.

  5. מוסיפים פסטו לכי הכמות שרוצים, אני מציעה להתחיל עם כף ולראות אם צריך עוד.

  6. אפשר לחמם עוד שקה או שתיים אך לא יותר מידי כדי לא לחמצן את כל השומנים הטובים שבפסטו.