עוגת גבינת טופו

בשבועות זה החג שאני הכי אוהבת. 

אז כדי לא להרגיש מקופחת הכנתי עוגת גבינה טבעונית, האורחים שלי לא זיהו מה יש בעוגה והתענגו על כל ביס.


 

המצרכים לקלטית


1/2 כוס אגוזים טחונים גס

 1/2 כוס שיבולת שועל 

1/2 כוס שקדים טחונים דק 

2 כפות טחינה גולמית 

1.5 כפות סירופ מייפל 

קורט מלח 


למילוי


1/2 ק"ג טופו 

3/4 כוס סירופ מייפל 

1/2 כוס שמן זרעי ענבים 

1/4 כוס מיץ לימון 

1 כפית תמצית וניל 

1 כף אבקת קוזו (להשיג בבית טבע) 

1 כפית מלח 


אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל חומרי הקלטית ביד ומהדקים על תבנית של פאי. 

  2. מעבדים את כל חומרי המילוי במעבד מזון עד למרקם חלק ויוצקים מעל הקלטית. 

  3. אופים בחום בינוני 180מעלות, בין 45 דקות לשעה עד לצבע זהוב ועוגה יציבה. 

  4. יש להניח כערה או תבנית עם מים בתנור תוך כדי אפיית העוגה. 

  5. מצננים ומעבירים למקרר למשך לילה. 

  6. מעטרים באופציוצ כאן למטה ומגישים. 

  7. אפשר להכפיל את כמות הקלטית והמילוי לקבלת עוגה גבוהה ומרשימה יותר במקרה הזה רצוי להשתמש בתבנית אפיה ולא בתבנית של פאי.
    אפייה לעוגה כפולה בין שעה לשעה וחצי. 
     

אופציה להגשה:


אפשר לשלב בתוך הבלילה פירות יער. 

להכין סירופ פירות יער 150 גר פירות יער קפואים + 1/2 כוס סוכר קנים או ממתיק אחר, מערבלים בבלנדר והרוטב מוכן. (אפשר לסננן למחית חלקה).

יוצקים מעל העוגה. 

לקשט עם פירות טריים.