עוגת גזר טבעונית

עוגת גזר בחושה קלאסית, לא מתוחקמת וקלה להכנה.

כדאי להכין כמות כפולה, מתחסלת במהירות, ראו הוזהרתם.

המצרכים


1/3 1 כוס קמח כוסמין מלא

3/4 כוס סוכר

1/4 1 כפית א. אפיה

1/4 כפית אבקת סודה

1/2 כפית מלח

1 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן - אופציה

1/4 כפית הל - אופציה

1/2 כוס שמן זרעי ענבים

1/4 כוס טחינה

1 כוס רסק תפוחים

2 גזרים מגוררים גס

חופן אגוזי מלך קצוצים


אופן ההכנה


  1. מכינים תבנית אינגליש קייק עם מעט שמן זרעי ענבים.
  2. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
  3. מערבבים את כל החומרים היבשים.
  4. מערבבים את כל החומרים הרטובים למעט גזר ואגוזים.
  5. מאחדים את התערובת היבשה והרטובה מערבבים לעיסה אחידה.
  6. מוסיפים את הגזר והאגוזים.
  7. אופים ל 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ויבש.

אפשר להוסיף צימוקים, קוקוס, שבבי קקאו.

אם הבלילה קשה מידי לערבוב אפשר להוסיף קצת מים

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה