פנקייק אגוזים טבעוני

דרך טובה להזין את הילדים בארוחת הבוקר מלאה בכל טוב, מבלי שירגישו שבעצם הם אוכלים ממש בריא.


אגוזים וזרעים מכילים ויטמינים, מינרלים וחומצות שומן רב בלתי רוויות.

המצרכים ל- 6 פנקייק


3/4 כוס קמח טפיוקה 

1/4 כוס תערובת "מזונות על מאגוזים וזרעים" מוכנה מראש טוחנית תערובת ושומרים במקרר. 50גרםמכל דבר: אגוזי מלך, שקדים, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת שומשום מלא, אגוזי מקדמיה. טוחנים דק כל דבר בנפרד. 

1/4 כוס קמח שיבולת שועל, אפשר לקנות קמח או לטחון דק.

2 כפות סוכר קוקוס 

2 כפות סובין פשתן או סובין שיבולת שועל 

2 כפות שמן קוקוס 

3/4 כוס חלב אורז שקדים 

1 כפית תמצית וניל 

1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום 

קורט מלח 

1 כף שמן קוקוס לטיגון 


אופציות לגיוון בתוךהפנקייק: שוקולד צ'יפס, גרדת תפוז, אוכמניות, בננה מרוסקת. 

אופציה להגשה: מייפל סירופ אמיתי ובננה חתוכה לפרוסות 



אופן ההכנה


  1. מערבבים את כל החומרים לפנקייק בכערה עד לבלילה חלקה. 

  2. מחממים מעט שמן קוקוס במחבת ומנגבים את השאריות עם ניר סופג.

  3. יוצקים חצי מצקת לכל פנקייק. 

  4. כשרואים שיוצאים בועות על הפנקייק הופכים לצד השני לעוד דקה בערך. ממשיכים עם שאר הבלילה. 

  5. מגישים עם סירופ מייפל ופרוסות בננה. 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה