צ'אי - יוגי תי


צ'אי - זה תה תבלינים מוכר גם בשם יוגי-תי זהו מתכון עתיק בהודו ובעל תכונות מרפאות.

ציפורן - משפר זרימת דם, מחזק עצמות 

הל - מוריד רמות כולסטרול מסייע בעיכול 

פלפל שחור - מעורר ומפיג גזים 

קינמון - מוריד רמות סוכר מפחית ליחה 

ג'ינג'ר - מסייע להתקררות ולמניעת ליחה 

תה שחור - מונע ליחה ומאחד את הטעמים 

חלב - מדלל ומעדן את טעם התבלינים

המצרכים ל 6 כוסות תה


6 כוסות מים 

6 נעצי ציפורן 

16 גרגירי הל מפוצחים (עם הקליפה הירוקה) 

16 גרגירי פלפל שחור 

4 מקלות קינמון (10 ס"מ כל מקל) 

2-3 ס"מ ג'ינג'ר טרי או יבש וכתוש 

2 כפיות תה שחור או ירוק 


חשוב: יש להשתמש בתבלין שלם ולא באבקה 

אופן ההכנה

  1. יש להרתיח את המים בסיר, להוסיף את התבלינים ולבשל על אש גבוהה כ-10 דקות. 
  2. להנמיך את האש ולהמשיך אתבישול התבלינים כ- 20 דקות נוספות עם מכסה סגור למחצה. (אפשר להשאיר לזמן ממושך יותר אם רוצים את התערובת חזקה יותר כשעה, או להשאיר את החליטה למשך לילה עם התבלינים). 
  3. להוריד מהאש ולסנן את התבלינים. 
  4. להוסיף חלב צמחי או בקר ולהמתיק לפי הטעם.


אפשר להכפיל את כמות המתכון פי כמה ולשמור את תמצית התה ללא חלב במקרר כ-7-10 ימים. 

קרא עוד על

מתכון בסגנון