צ'אי - יוגי תי
צ'אי - זה תה תבלינים מוכר גם בשם יוגי-תי זהו מתכון עתיק בהודו ובעל תכונות מרפאות.
ציפורן - משפר זרימת דם, מחזק עצמות
הל - מוריד רמות כולסטרול מסייע בעיכול
פלפל שחור - מעורר ומפיג גזים
קינמון - מוריד רמות סוכר מפחית ליחה
ג'ינג'ר - מסייע להתקררות ולמניעת ליחה
תה שחור - מונע ליחה ומאחד את הטעמים
חלב - מדלל ומעדן את טעם התבלינים
המצרכים ל 6 כוסות תה
6 כוסות מים
6 נעצי ציפורן
16 גרגירי הל מפוצחים (עם הקליפה הירוקה)
16 גרגירי פלפל שחור
4 מקלות קינמון (10 ס"מ כל מקל)
2-3 ס"מ ג'ינג'ר טרי או יבש וכתוש
2 כפיות תה שחור או ירוק
חשוב: יש להשתמש בתבלין שלם ולא באבקה
אופן ההכנה
- יש להרתיח את המים בסיר, להוסיף את התבלינים ולבשל על אש גבוהה כ-10 דקות.
- להנמיך את האש ולהמשיך אתבישול התבלינים כ- 20 דקות נוספות עם מכסה סגור למחצה. (אפשר להשאיר לזמן ממושך יותר אם רוצים את התערובת חזקה יותר כשעה, או להשאיר את החליטה למשך לילה עם התבלינים).
- להוריד מהאש ולסנן את התבלינים.
- להוסיף חלב צמחי או בקר ולהמתיק לפי הטעם.
אפשר להכפיל את כמות המתכון פי כמה ולשמור את תמצית התה ללא חלב במקרר כ-7-10 ימים.