קציצות המבורגר טבעוני

פתיתי שפע או שבבי סויה, חומר גלם שאפשר להכין ממנו מגוון יצירות.

מגיע בגדלים שונים לדוגמא, פתיתים הכי נוח להכין מהם קציצות או בולונז, זה גם מגיע בצורה של רצועות כמו שווארמה או חתיכות בגודל של גולש וגם בצורה של חתיכות גדולות יותר כמו שניצל. 

הטעם? תלוי בכם. לשבבי הסויה אין טעם כל תבלין או תבשיל שתכינו, הסויה יספח את הטעמים.

איך משתמשים? משרים במים חמים אפשר במרינדה כדי לתת טעמים, לאחר שהסויה ספחה את הנוזלים והכפילה את נפחה, מסננים ומשתמשים בתבשיל הרצוי.

סויה - נפתח בזה שסויה זה קטנייה המכילה חלבוש מלא.

מה זה אומר חלבון מלא? כל הקטניות הן חסרות חומצת אמינו (ליזין), כלומר כדי שנאכל ארוחת קטניות ונקבל את מספר חומצות האמינו שישלימו לחלבון מלא נצתרך לשלב אותן עם דגנים המשלימים את חומצת האמינו החסרה.

כך שבמקרה של סויה אין צורך לשלב עם דגן ואפשר לקבל את ערכי החלבון בשלמותם.

עוד מוצרים מהסויה: טופו, אדממה, טמפה, רוטב סויה, מיסוי. (שמן סויה, אני לא ממליצה).

המצרכים לקציצות

200 גר פתיתי שפע / שבבי סויה

1 בצל גדול

5 שיני שום

סלסלה פטריות

חופן גדול של פטרוזיליה

1 כוס קמח חומוס

4 כפות פשתן טחון מושרה בחצי כוס מים

2 כפות שמן זית + 2 כפות מים

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כמון טחון

1 כפית כוסברה טחונה

1 כפית מלח או פחות

אופן ההכנה 

משרים את פתיתי הסויה במים רותחים ל 20 דקות. לאחר שספגו את הנוזלים והתנפחו לשים במסננת ולסנן.

קוצצים את הבצל והפטריות. 

מטגנים במחבת את הבצל עם השמן ומים, מוסיפים את הפטריות באמצע הטיגון.

בכערה מערבבים את כל החומרים יחד ולשים ליצירת בצק דביק.

יוצרים קציצות להמבורגר או כדורים לפי הגודל הרצוי ומניחים על נייר אפייה משומן.

אופים כ – 20 דקות על חום בינוני עד שמשחים.

© 2020 Dorit Dan |  Created by BestSite