רוטב איולי טבעוני עם פרחי חרדל ולימון כבוש

מקור רוטב מחבל פרובנס, השם בצרפתית מורכב משום ושמן.

על בסיס שום ושמן ישנם עשרות וריאציות לרוטב.

הכנתי שתי וריאציות האחת בהשראת אביבית ג'וטי ברקוביץ עם פרחי חרדל והשנייה בהשראת חברתי אורית סוויד עם לימון כבוש.

רוטב איולי מתאים ל: סלט, לצד ארטישוק, לצד קציצות, על לחם, עם ירקות חתוכים.

איולי פרחי חרדל

2 שיני שום

1/2 כפית מלח

1/2 כוס פרחי חרדל (מלקטים בטבע)

1 חופן גדול כוסברה טרייה

1/2 כוס שמן זית


איולי לימון כבוש

2 שיני שום

2 כפות לימון כבוש

1 כפית חרדל דיג'ון

1 כף שמיר קצוץ

1/3 כוס שמן זית

אם צריך אפשר להוסיף מלח.

שמים בבלנדר והרוטב מוכן.

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה