שווארמה סייטן

הסייטן דל קלוריות, דל נתרן, דל שומן ועשיר מאוד בחלבון. 

כמות החלבון ב - 100 גרם סייטן משתווה לכמות החלבון ב - 100 גרם טונה כ - 25 גרם חלבון. למרות שהסייטן מופק מחיטה יש בו רק 8 גרם פחמימות.

אז לכל המתאמנים הטבעוניים מי אמר שצריך רק טונה אחרי אימון? 

קונים גוש סייטן בסופר ומכאן ההכנה ממש פשוטה. ואם אתם סקרנים איך מכינים סייטן אז תהליך ההכנה של סייטן מאוד פשוט, המרכיבים הם קמח חיטה ומים. יוצרים בצק ואז שוטפים את הקמח/הפחמימה ומה שנשאר זה החלבון. אכן זהו חלבון מחיטה על כן הוא לא חלבון מלא וחסר לו חומצה אמינית ליזין ומכיל גלוטין.


המצרכים


1 בצל גדול 

2 פלפל אדום 

1 גוש סייטן כ- 500 ג"ר  

1 כפית פפריקה מתוקה 

1 כפית כמון 

1 כפית כוסברה 

1/2 כפית כורכום 

מלח ופלפל לפי הטעם 

2 כפות שמן זית 

אופן ההכנה


  1. חותכים את הירקות והסייטן לרצועות. 

  2. במחבת עם שמן מקפיצים קודם את הבצל ל- 2 דקות. 

  3. מוסיפים את הפלפלים לעוד כמה דקות, ולאחר מכן את הסייטן והתבלינים. מערבבים טוב את כל התערובת

  4. מוסיפים כ 1/2 כוס מים למחבת, מנמיכים את הלהבה מכסים ומבשלים ל- 10 דקות עד שטעם התבלינים נטמעו בסייטן. 

 

הצעת הגשה: להגיש בפיתה/לאפה עם סלט ירקות חי או בצלחת לצד אורז מלא, תענוג. 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה