שייק ברזילאי שלי

נתקלתי ב"שייק" לראשונה בחיי, בעת שירות צבאי באחד הקיבוצים בהם רוב האוכלוסיה מברזיל...


חבר הכין לי משקה אמר את זה שותים כל בוקר בברזיל, 

בהתחלה נרתעתי זה נראה כמו גרבר של תינוקות, 

שייק לא היה משקה מוכר אז, הכי קרוב היה מילק שייק,

נרתעתי, מי שותה אבוקדו?

מי בכלל אוהב אבוקדו? 

לגמתי גלימה הראשונה,

מאותו יום הגעתי לקבל עוד מהטוב הזה.


שנים שאני מנסה לחקות את הטעם שכבר שכחתי,

זוכרת שהיה טעים ומשביע,

עלתה אצלי השאלה לגבי אמינות המתכון אם כך גם שותים בברזיל,

עשיתי בירור ממקור ראשון אצל חברתי הברזילאית ואכן כך שותים בברזיל.


משקה של זיכרונות

געגועים לתקופה

תמימות

הפתעות

חדשנות

הגרסה שלי לשייק ברזילאי 

2 מנות


1 בננה

1/2 אבוקדו גדול או 1 קטן

2 כפות שיבולת שועל

2 כפות גרעיני חמנייה

1 כוס חלב שיבולת שועל (אפשר משקה אחר)

1 כוס מים

קרח


תוספות: 1 כפית מאצ'ה או 1 כפית מורינגה

אופן ההכנה


מערבלי את כל המרכיבים בבלנדר לתערובת חלקה, מוזגים ושותים.

שייק ברזילאי שלי

קרא עוד על

מתכון בסגנון