תבשיל דלעת בקרם קוקוס

אם תעירו אותי באמצע הלילה ותגידו שתכף מגיעה חטיבת גולני רעבים זה התבשיל שתקבלו.


את התבשיל הזה אני מכינה באופן קבוע, מתאים לכל אירוע והכי חשוב זמן ההכנה והבישול מהירים.

תבשיל שהוא ממתק, בין חריף למתוק בין אסיה לאפריקה. לערבי שבת וחג אני מקשטת אותו בקציצות טבעוניות וליום חול מוסיפה לתוך התבשיל קוביות טופו לצד אורז ויש לי ארוחה.

בראש השנה אני מכינה אותו כאחד מסימני החג ובשבועות לצד פסטה.

המצרכים

4 שיני שום

6 בצלי שאלוט

2 ס"מ גינג'ר טרי

2 עגבניות

1/2 קג דלעת 

1 בטטה גדולה או 2 קטנים לגיוון: בטטה סגולה או לבנה 

1 שקית ערמונים קלופים

1-2 כפות שמן

1 כפיות משחת קרי צהובה (אפשר יותר לאוהבי החריף)

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

2 עלי קפיר 

1 חתיכת שורש גלאנג 

1 כוסות מים 

400 מ"ל נוזל או קרם קוקוס 

1 כף רוטב סויה

מלח לפי הטעם

1 כף גרעיני דלעת לא קלויים לקישוט

חופן כוסברה טרייה לקישוט

אופן ההכנה

  1. לפרוס את הבצל והשום לפרוסות דקות, לקלוף ולגרד את הג'ינג'ר.

  2. לשים בסיר שטוח את הצל שום וג'ינג'ר עם השמן ולטגן כ 5 דקות.

  3. לקלוף את העגבניות, לחתוך לריבועים קטנים, להוסיף לסיר.

  4. לקלוף את הדלעת ולחתוך לריבועים 2 ס"מ, להוסיף לסיר את הדלעת.

  5. להמיס את משחת הקרי עם מים, הוסיף לסיר עם שאר המרכיבים.

  6. להביא את התערובת לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ 20 דקות עד שהדלעת רכה אבל לא מתפרקת.

  7. גובה הנוזלים צריך להיות בגובה הדלעת אם חסר להוסיף מים.

  8. קוצצים כוסברה טרייה, קולים את גרעיני החמנייה מפזרים מעל לפני ההגשה.

  • עלי קפיר וגלגנג ניתן למצוא בסופרים במחלקה האסיאתית או בחנויות טבע.

  • לגיוון המנה ניתן להוסיף: פטריות, טופו, עדשים כתומים ועוד סוגי ירקות.

  • מומלץ להגיש לצד מנת אורז.