לביבות בטטה עסיסיות אפויות

לביבות בטטה לכל ימות השנה לחג החנוכה, כתוספת לארוחה כארוחה לצד סלט.

המצרכים


2 בטטה בינוני

4 גזרים

1 בצל בינוני

1 כוס קמח כוסמין

1/2 כוס נבט חיטה

1 כף רוטב סויה

1 כפית קינמון

1/2 כפית מלח (אפשר לטעום לאחר הערבוב ואם צריך אז להוסיף)

אופן ההכנה


1. לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות

2. לקלוף את הבטטה, גזר והבצל.

3. לגרד על פומפיה או במעבד מזון על מגררת דקה ולהעביר לקערה.

4. להוסיף את הקמח, נבט חיטה, קינמון, סויה ומלח ולערבב טוב בידיים.

5. להניח נייר אפייה על תבנית ולשמן בכפית אחת של שמן.

6. ליצור לביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב.

הערה: חשוב לערבב בידיים תוך כדי לישה כדי שהחלבון שבקמח ישמש כחומר מדבק לכן אין צורך בביצים או סוגי עמילנים כדי שיחזיק את הלביבה.

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה