קטניות

המזווה הבריא >

קטניות הן קבוצת מזון עשירות בחלבון, אך לא​​

 נחשבות לחלבון מלא, לכן כדאי לשלב עם אותם עם דגנים להשלמת חומצות האמינו.

 

תכולת הסיבים בקטניה עוזרת לתחושת שובע, תורמת להורדת רמות הכולסטרול ולמניעת מחלות לב ולפעילות מעיים יעילה יותר.

 

הקטניות מכילות כמות נכבדה של פיטוכימיקלים המונעים תהליכי חמצון ומקנים אריכות חיים.

 

ובאשר לגזים? רצוי להשרות ולהנביט. לאחר ההשריה או הנבטה ניתן לשמור בפריזר ובעת הצורך להוציא ולבשל.

 

שעועית מש, אזוקי, חומוס, לבנה, שחורה, סויה, מנומרת, חומה

עדשים; כתומים, ירוקים, שחורים