השרייה והנבטה

עודכן ב: 31 דצמ 2019


השרייה והנבטה זה פתרון היעיל לבעיות עיכול וגזים שקטניות עלולות ליצור.

השרייה נכונה ותהליכי הנבטה יוצרים במובן זה מספר אפקטים.

1. השריה מחקה את פעולת הגשם ובאופן זה שוטפים את האנטי-טרפסין, חומר שסותר את פעולת האנזימים המפרקים את החלבון.

2. בהנבטה הזרע טופח והאנזימים שקיימים בו מתחילים לעבוד. נותן למזון "חיות" גבוהה יותר, הופך אותו לויטאלי וקל לעיכול כי החלבון מתפרק וגם הפחמימה.

3.כמות הויטמינים עולה לאחר הנבטה ויוצרת אפקט אנטיאוקסידנטי .

4. משפר את העיכול.

איך מנביטים

1. שעועית או עדשים משרים למשך 8 שעות, דגנים מלאים וזרעים משרים ל 4 שעות.

2.לאחר ההשרייה מסננים את המים משאירים במסננת מעל כערה בגודל מתאים כך שתחתית המסננת לא תיגע התחתית הכערה ויהיה מספיק אוויר מכל הצדדים.

3. מכסים במגבת מטבח דקה ומניחים בצד.

4. מפזרים מים מעל הנבטים 2-3 פעמים ביום כך שהנבטים נשארים לחים אבל לא

ספוגים במים.

בחורף יקח לקטניות ולזרעים כשלושה ימים לנבוט בגלל הקור ובקיץ זמן ההנבטה יתקצר אפילו ליום אחד.

עצות לשיפור העיכול של קטניות בבישול

- בישול קטניות עם כמון או שומר.

- לא לבשל עם מלח כיוון שהקטניות לא מתרככות עם מלח.

- לפזר בתחתית הסיר אצות קומבו, אצות קומבו מקצרות את זמן הבישול ומוסיפות לתבשיל טעם ומליחות מעודנת.

למתכון סלט לוביה ואורז בר לחצו כאן

למתכון קיצ'רי לחצו כאן

אודות קטניות לחצו כאן


126 צפיות

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה