• doritdan10

תה ירוק או חליטה מה ההבדל


חליטות צמחים

צמחי תבלין, פרחים, שורשים וקליפות עץ כאשר חולטים אותם נקראים חליטה. לצמחים יש יתרונות רבים מספור מעבר לטעם ייחודי של כל צמח לכל צמח יש איכות מרפא ואינם מכילים קפאין.


תערובת צמחים מהווה פעילות סינרגטית ויכולה לסייע ולשפר את הבריאות הפיזית, הרגשית והנפשית. בחליטות של Camellia קיימת מחשבה על השפעת הריפוי ועל חווית הטעמים.

ניתן ליהנות מהתערובות ללא שום קשר לאיכויות המרפאות פשוט לשם הטעם וחוויה מהנה.


איך חולטים חליטות?

מינון הצמחים לחליטה חמה: כפית גדושה למידת כוס 250 מל מוסיפים מים רותחים מניחים ל-5 דקות ושותים. ככול שהצמחים ישהו במים מיצוי הצמחים יגבר.

לקנקן של ליטר - 1.5 כפות, חולטים באותו אופן.

חליטה קרה: באותו אופן כמו חליטה חמה מוזגים כמחצית הכוס שמים בצד ל 5-10 דקות מוסיפים קרח ושותים. ניתן לחלוט גם כחליטה חמה לצנן ולהכניס למקרר ל- 3 שעות או יותר, חליטה קרה ניתן לשמור במקרר עד 2-3 ימים.


חליטת שורשים וקליפות עץ שלם כגון צ'אי הודי, רצוי להרתיח כדי להפיק את המרב מהתבלינים ואפשר להוסיף לבישול חלב בקר או חלב צמחי לסנן ולשתות חם או קר.


תה ירוק

"קמליה סיננסיס" או בעברית קמלייה סינית, זהו שיח שממנו מופקים כל סוגי התה. מצמח זה נקטפים העלים בשיטות מסורתיות שונות וכך מפיקים ממנו סוגים שונים של תה כגון: תה ירוק, תה שחור, תה פואר, תה לבן, תה אולונג ועוד.

רק לתה מעלי קמליה סיננסיס קוראים "תה" כל השאר נקרא חליטה.


קיים שוני בטעמים של סוגי התה ואף כמות הקפאין משתנה בעלי קמלייה סיננסיס בהתאם להפקת התה עצמו.

מומחי תה יודעים להבחין בין הדקויות של איכויות התה ובמדינות מסוימות זה מקצוע בפני עצמו.


איכויות הבריאותיות של תה ירוק רבות, במיוחד נחשב התה הירוק כנוגד חמצון עוצמתי המגן על הגוף מפני רדיקלים חופשיים, מאזן רמות סוכרים ושומנים בדם, מסייע למערכת העיכול, מחזק את מערכת החיסונית ועוד תכונות רבות לו.


בנוסף, לתה ירוק יש תכונה חשובה מאוד, הוא מרגיע ובו זמנית נותן אנרגיה. נקודה זו חשובה מאוד מכיוון שאנחנו יודעים שקפאין נחשב כממריץ אבל בצמח הקמלייה סיננסיס קיים איזון מושלם כך ששתיית תה ירוק לא מכלה את האנרגיה אלא נותנת שלוות ורוגע. תה ירוק מרווה את הגוף ומשמר את הנוזלים לעומת קפה המייבש את הגוף.


כמות הקפאין בתה ירוק - תלויה בצמח ובטכניקת הייבוש

עלים צעירים – יותר קפאין

עלים בוגרים – פחות קפאין

קליית העלים – מאבדים מכמות הקפאין

הצללת העלים לפני הקטיף – משמרת ומגבירה את כמות הקפאין.

בממוצע 100 גרם תה ירוק מכיל בין 20-30 מ"ג קפאין לעומת קפה המכיל בין 60-120 מ"ג.

את התה מומלץ לשתות לאחר ארוחה ולא תוך כדי ארוחה ובכל מקרה לא מומלץ לשתות תה בשעות הלילה לפני השינה כפי שלא מומלץ לשתות קפה.


איך חולטים תה ירוק?

המינון המומלץ לכוס תה: 1 כפית שטוחה של עלים ל 1 כוס מים חמים (לא רותחים).

יש להמתין 2-3 דקות לסנן ולשתות ולחזור על הפעולה מספר פעמים עם אותם עלים, כך אפשר לנצל את המרב מהעלים, והטעמים משתנים מכוס לכוס.


טמפרטורת המים לתה

מים רותחים פוגמים באיכויות נוגדות החמצון של הצמח לכן רצוי להקפיד על טמפרטורת המים.

לבן 3-4 דקות בטמפרטורה 80-90 מעלות

ירוק 3 דקות בטמפרטורה 85 מעלות

מאצ'ה מקציפים בטמפרטורה 80-85 מעלות

אולונג 3-4 דקות טמפרטורה של 90 מעלות

שחור 3-5 דקות טמפרטורה 90-95 מעלות

פואר 4 דקות טמפרטורה 90-95 מעלות