תה קמבוצ'ה - kombucha Tea

עודכן ב: ינו 1


תה הקמבוצ'ה הינו תה מותסס ע"י פטרייה חייה.

בתהליך התסיסה של הפטרייה היא מוזנת ע"י סוכר ותה ירוק המקנה לה מאגר מאוזן של שמרים ובקטריות, שם היא גדלה ומתפתחת בתנאים סטרילים.

כדאי להבין שפטריות אינן שייכות לממלכת החי או הצומח, זוהי ממלכה בפני עצמה והיא השנייה בגודלה בסולם ההיררכיה של עולם הטבע.

במזרח הרחוק תה הקמבוצ'ה מאוד נפוץ מזה אלפיים שנה, למזרח אירופה הגיעה הקמבוצ'ה במאות האחרונות ולישראל רק בעשורים האחרונים.

מעטי מעט הכירו והבינו את סגולותיה המדהימות של פטריית הקמבוצ'ה ואילו עכשיו הפכה מאוד נפוצה ואפילו טרנדית במדינות המערב.

שמרים ופטריות נשמע נורא נכון?

רק שבמקרה הזה תה הקמבוצ'ה המותסס, מכיל כמות גדולה של פרוביוטיקה

ונוגדי חמצון.

לתה הקמבוצ'ה לא מעט סגולותה הבריאותיות

1. אחת התכונות הבולטות המיוחסות לתה הקמבוצ'ה בהשפעתה על חיזוק המערכת החיסון ועל סיוע במניעת מחלות הקשורות בחולשה חיסונית.

לא מדובר רק בצינון קל בחורף או עונות מעבר, ההשפעה על חיזוק מערכת חיסונית בריאה יותר, למניעת מחלות אוטאימיוניות, אלרגיות, סוכרת ועוד.

2. נוגדי החמצון הנמצאים בתה הקמבוצ'ה מסייעים לפינוי רעלים מהכבד ומהכליות.

פינוי עומס של מתכות כבדות, רדיקאלים חופשיים ושאר רעלים המצטברים בגוף כתוצאה מתזונה לקויה, מפלסטיק, מזיהום אוויר ועוד. תה הקמבוצה מסייע בהמסת הרעלים ופינויים דרך צואה ושתן.

3. הכנת תה הקמבוצ'ה עם תה ירוק מניבה יתרונות נוספיםהמשוייכות לתה הירוק, כגון: נוגדי חמצון, המסייעים בשרפת שומנים, שיפור ערכים של כולסטרול, הורדה של רמות סוכר בדם ועוד.

4. תוך כדי התססת התה, נוצרת חומצה אצטית כמו בחומץ תפוחים. יתרון חומצה אצטית בכמות מבוקרת הינה בתכונות האנטי פטרייתיות ונוגדות דלקת.

5. מחלות לב, כולסטרול, טריגליצרידים ופלאק בעורקים. תה הקמבוצה יכול לסייע במניעת מחלות אילו ע"י העלאת רמות הכולסטרול הטוב -HDL והורדת הכולסטרול הרע LDL.

6. איזון רמות סוכר (סוכרת סוג 2). למרות שתה הקמבוצ'ה מכיל סוכר המסייע להזנת הפטרייה ולהתססה, תה הקבוצ'ה מסייע במטבוליזם של הסוכרים, יוצר מצב גליקמי נמוך ובכך מוריד רמות סוכר בדם.

7. מזון מותסס עם חיידקים פרה-ביוטים נחשב למזון על. הגוף מתעל מזונות אילו לזמינות גבוהה, יצירת מצע חיידקי חיובי במעי ולמניעת מחלות מעיים כגון הליקובקטור פילורי, פטריית קנדידה במעי ובווגינה, ועוד מחלות מעי אחרות.

חסרונות תה הקמבוצ'ה מתבטא בעיקר כשקיים מצב קנדידה מתקדם או במקרים של אלרגיה לעובש או במצב של מערכת עיכול ומערכת חיסון חלשה מאוד במצבים אילו עדיף לא לשתות תה קמבוצ'ה.

(FOSHU (Food for Specified Health Uses - זהו תו תקן.

המקבילה של של ה FDA האמריקאי ביפן, מתייחס למזון מותסס כבעל ערכים מרובים המניב תועלות רבות ליצירת בריאות שלמה.

למאמר על חיידקים פרובייוטים במזון


177 צפיות

© 2020 Dorit Dan |  Created by BestSite