טורטליני במילוי בטטה ורוטב שקדים

חג השבועות הוא החג הכי אהוב עלי, סוף סוף יש לי במה ליצירה, זה החג היחידי שרוב המאכלים נעשים במיוחד עבורי, כך לפחות אני חושבת.

החג  היחידי במשפחת קרנבורים שמשחררים את השולחן מגפילטע-פיש וצלעות עגל! יש!!!

 

ומכיוון שכבר מזמן התרגלו בבית שיש מגוון טבעוני על השולחן אז כמה מתכונים שטבעונים יכולים ליהנות מהם.


לבצק

 

120 גר טופו רך

2 כפות שמן זית

2 כפות מים קרים

1/2 כפית מלח ים אטלנטי גרוס דק

2 כוסות קמח דורום (חיטה משובחת)

למילוי

1 ק"ג בטטה

1/4 כפית קינמון

מלח ים אטלנטי

לרוטב

150 ג"ר שקדים מושרים במים ללילה וקלופים

2 כפות שמן זית

1 בצל קטן קצוץ דק

1/2 כוס יין לבן יבש

מלח ים אטלנטי גרוס דק

 

אופן ההכנה

הבצק

1. במעבד מזון מעבדים את כל החומרים למעט הקמח. לאחר שנוצרת בלילה במרקם אחיד להוסיף את הקמח 1/2 כוס בכל פעם. אפשר להוסיף עוד מים אם צריך כדי שייווצר בצק חלק.

2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים לחמש דקות ביד.

3. מניחים ניילון נצמד על הבצק ומעבירים למקרר ל 30 דקות.

4. לאחר 30 דקות מחלקים את הבצק לארבע ומרדדים ל1/4 ס"מ בערך.

5. קורצים עיגולי מניחים כפית של המילוי באמצע וסוגרים.

6. בסיר מים רותחים מוסיפים 1 כף שמן ומעט מלח, מניחים לתוך המים הרותחים את הטורטליני, הם מוכנים כשהטורטליני צף על פני המים.

 

המילוי

1. קולפים את הבטטה חותכים לקוביות גסות ומבשלים במים רותחים או מאדים עד שהבטטה רכה אך לא מעוכה מידי.

2. מסננים את המים מוסיפים קינמון ומלח ומועכים לפירה.

הרוטב

1. מעבדים את השקדים בבלנדר עם מעט מים בגובה השקדים.

2. במחבט מטגנים את הבצל עם 1 כף שמן זית עד שמגיע לשקיפות זהבהבה שלא יישרף,

מוסיפים את היין ומצמצמים לחצי כמות.

3. מוסיפים את תערובת השקדים, מלח וכף שמן.

הגשה

מניחים את הטורטליני בצלחת ויוצקים מעל את הרוטב מגישים חם.

מקשטים עם פטרוזיליה קצוצה 

 

לכתבה אודות חג השבועות לחצו כאן

למתכון מוס מקדמיה לחצו כאן

 

 

Share on Facebook
Please reload