יוגי-תי

 

יוגי-תי זהו מתכון עתיק תה תבלינים קלאסי

בהודו ובעל תכונות מרפאות.

 ציפורן - משפר זרימת דם, מחזק עצמות

 הל - מוריד רמות כולסטרול מסייע בעיכול 

 פלפל שחור - מעורר ומפיג גזים

 קינמון - מוריד רמות סוכר מפחית ליחה

 ג'ינג'ר - מסייע להתקררות ולמניעת ליחה

 תה שחור - מונע ליחה ומאחד את הטעמים

 חלב - מדלל

 

מצרכים

 

6 כוסות מים
6 נעצי ציפורן

16 גרגירי הל מפוצחים (עם הקליפה הירוקה)
16 גרגירי פלפל שחור
4 מקלות קינמון (10 ס"מ כל מקל)
2-3 ס"מ ג'ינג'ר טרי או יבש וכתוש

2 כפיות תה שחור או ירוק

חשוב: יש להשתמש בתבלין שלם ולא באבקה

 

אופן ההכנה

1. יש להרתיח את המים, להוסיף את התבלינים ולהמשיך לבשל על אש גבוהה כ-10 דקות.
2. להנמיך את האש ולבשל כ- 20 דקות נוספות עם מכסה סגור למחצה.
(אפשר להשאיר לזמן ממושך יותר אם רוצים את התערובת חזקה יותר כשעה, או להשאיר את החליטה למשך לילה עם התבלינים).

3. להוסיף תה ולהביא לרתיחה.

4. להוריד מהאש ולסנן.

5. להוסיף חלב בקר/סויה/אורז/שקדים/שיבולת שועל וממתיק לטעמכם.

אפשר להכפיל את המתכון פי כמה ולשמור את תמצית התה ללא חלב במקרר עד לשבוע.


למאמר אודות צמחי מרפא ותבלין לחצו כאן

 

 

Share on Facebook
Please reload