מוס שוקולד מריר עשיר עם סיבי קונג'אק

 

מוס שוקולד כארוחת ביניים, במתכון הזה שילבתי סיבי קונג'אק לתחושת שובע כך שאפשר להתענג על טעם שוקולדי מתוקק עם רמז של פסיפלורה (מהטעם של "הסיב היפני").

מספיק כמות קטנה כדי לספק את הרעב לנישנוש טעים ומזין.

 

מלבד העובדה שסיבי הקונג'אק  נותנים תחושת שובע לאורך זמן, הם מזינים בויטמינים ומינראלים חיוניים, חומצות שומן וגם תורמים לפינוי שומנים וסוכרים כך שמאוד מתאים לסובלים מכולסטרול גבוה וסוכרת.

 

המצרכים

6 מנות

 

100 גרם עיסת קקאו

2 כפות קקאו הולנדי או אבקת קקאו נא

1/2 כוס מייפל או תחליף סוכר לסוכרתים

1 כוס מים

1 כוס חלב שקדים או חלב קוקוס

1 כפית תמצית וניל

4 כפיות סיבי קונג'אק מסוג "הסיב היפני"

אופציה להגשה: כף פירות יער לכל מנה או כל פרי מהעונה, שבבי קוקוס.

 

הוראות הכנה:

1. ממיסים את עיסת הקקאו על באן מרי (כערה מעל סיר עם שכבה דקה של מים אך מספיק כדי לא להתאדות ולחרוך את הסיר, בבאן מרי העיסה נמסה מהאדים שעולים מהמים. המים לא אמורים לגוע בקערה).

2. מורידים את הכערה מעל הבאן מרי ומוסיפים את החומרים לפי הסדר מערבבים אחרי כל הוספה.

3. את הסיבים מוסיפים כל כפית בנפרד מערבבים טוב כך שלא יהיו גושים.

4. מחלקים ל-  מנות לפחות ושמים במקרר לחצי לשעה להקריש ולהצטנן.

5. לקשט ולהגיש

 

למאמר אודות סיבי הקונג'אק לחצו כאן

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload