ממרח קישואים וקשיו

ממרח בשבילי זה תוספת נפלאה על לחם, על קרקר, עם ירקות חתוכים או לצד ארוחה.

 

למעשה, אפשר לשדרג כל ארוחה עם ממרח, כמו כבד קצוץ של פעם? אז כאן אנחנו ממש לא בענייני כבד וההפך החיות בחוץ הירקות בפנים.

 

בארוחות שאני מגישה לצד ממרח גזר וגרעיני חמנייה, שואלים "איך עשית ומה המרכיבים" ואני ממש יודעת שאם אפרט את כל המרכיבים אף אחד לא יזכור ...

אז ריכזתי לכם גם את ממרח הסלק ושעועית לבנה ואת ממרח ארטישוק שקדים האגדי שלי.

טבעונים ללא גלוטן ועם יתרונות בריאותיים.

 

ממרח קישואים וקשיו

יתרונות בריאותיים:

 

מסייע בתהליכי ירידה במשקל

מחזק חיסוני

נוגד חמצון ושומר על העור

מונע מחלות לב וכלי דם

 

קישוא מכיל הרבה סיבים תזונתיים המסייעים בהפחתת רמות כולסטרול, נותנים תחושת שובע ובכך מסייעים להפחתה במשקל, ומסייעים במצבים של עצירות.

עשירים בנוגדי חמצון המאטים תהליכי הזדקנות, ורמות דלקתיות בגוף.

בנוסף מכילים ויטמינים ומינראלים כגון: בברזל, מגנזיום, ויטמין A, C וויטמיני B, אבץ, ניאצין וחומצה פולית.

 

הקשיו עשיר בברזל, סלניום, מגנזיום, אבץ, נחושת ונוגדי חמצון המגנים מפני סרטן.

חומצות השומן בקשיו מכילות חומצה אולאית כמו בשמן זית המסייע לבריאות הלב ובמניעה של מחלות לב וכלי דם.

 

המצרכים:

 

1 ק"ג קישואים

1 בצל גדול

1/2 כוס קשיו מושרים במים לשעה

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

1 כפית כוסברה יבשה טחונה

1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

 

שוטפים וחותכים את הקישואים לקוביות גסות.

קוצצים את הבצל.

שמים במחבת 1 כף שמן זית ומטגנים קלות את הבצל.

מוסיפים את הקישואים ואדים יחד עד שהקישואים מתרככים. יש לשים לב שהקישואים נשארים פריכים ולא התרככו יתר על המידה. אם הקישואים מגירים הרבה נוזלים יש לשמור מהנוזלים בצד.

שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. אם צריך להוסיף נוזלים אפשר להשתמש בנוזלים ששמרנו מהקישואים.

 

 

 

Share on Facebook
Please reload