ממרח שעועית לבנה וסלק

ממרח בשבילי זה תוספת נפלאה על לחם, על קרקר, עם ירקות חתוכים או לצד ארוחה.

 

למעשה, אפשר לשדרג כל ארוחה עם ממרח, כמו כבד קצוץ של פעם? אז כאן אנחנו ממש לא בענייני כבד וההפך החיות בחוץ הירקות בפנים.

 

בארוחות שאני מגישה לצד ממרח גזר וגרעיני חמנייה, שואלים "איך עשית ומה המרכיבים" ואני ממש יודעת שאם אפרט את כל המרכיבים אף אחד לא יזכור ...

אז ריכזתי לכם גם את ממרח ארטישוק ושקדים ואת ממרח הקישואים וקשיו האגדי שלי. טבעונים ללא גלוטן ועם יתרונות בריאותיים.

 

ממרח שעועית לבנה וסלק

 

איכויות בריאותיות:

 

מתאים להרזייה 

נותן תחושת שובע

מחזק כבד

מנקה את הדם

מסייע במצב של אנמיה

מוריד כולסטרול וסוכרים בדם

 

הסלק עשיר בסידן, אשלגן, אבץ ונחושת. אמנם אין בו הרבה ברזל אבל נספג טוב ומעשיר את הדם לכן מומלץ לאנמיה.

עשיר בנוגדי חמצון ובטיאנינים, רכיבים נוגדי חמצון שמגנים מפני מחלות כרוניות וסרטן. מעלה את הפעילות של אינזימי הכבד ובכך מסייע בסילוק רעלים מהכבד ופסולת מהדם.

 

השעועית עשירה בחלבון ובסיבים תזונתיים. מכילה נוגדי חמצון וויטמינים ומינראלים כגון: נחושת, חומצה פולית, מגנזיום, מנגן, זרחן, אשלגן, אבץ וברזל, למעשה זו הקטנייה הכי עשירה בברזל מכל הקטניות. מסייעת לכליות, במצבי אנמייה, מסייעת להורדת כולסטרול וסוכרים בדם וגורמת לתחושת שובע.

 

המצרכים: 

 

1 כוס שעועית לבנה

1/2 כפית סודה לשתייה ללא אלומיניום

500 גר סלק

2 כפות טחינה מלאה גולמית

2 כפות מיץ לימון

3 שיני שום

1 כפית מלח או לפי הטעם

1 כפית כמון

 

אופן ההכנה:

 

1. משרים את השעועית ל 8 שעות.

2. מבשלים את השעועית עם 1 ליטר מים וסודה לשתייה. מסננים.

3. מבשלים את הסלק עד שמתרכך או סלק מבושל בשקית  וואקום.

4. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים עד למחית חלקה.

משפרים טעמים.

5. יוצא כמות של ליטר וחצי בערך, אפשר לחלק למנות ולהקפיא.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload