סלט בורגול עם אורז בר וירקות קלויים

המצרכים

 

1 כוס בורגול בינוני או גס
1/2 כוס אורז בר
1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
1/2 כרובית
1 שומר
1 שורש סלרי

 

רוטב
1/2 כפית מלח ים
1 כפית תימין טרי או יבש
1 כפית סומק
2 כפות שמן זית
2 כפות רכז רימונים
מלח ופלפל

אופן ההכנה

1.מבשלים אורז בר בסיר בינוני עם 4 כוסות מים כ-40 דקות או עד שהאורז נפתח ורואים את צבעו הלבן מבפנים. מעבירים למסננת.

2.משרים את הבורגול ב-3 כוסות מים חמים לחצי שעה. אם נשארו מים לאחר שהבורגול טפח יש להעבירו למסננת ולתת לנוזלים להגיר.

3.מחממים תנור לחום בינוני, חותכים שומר ושורש סלרי לרצועות ג'וליאן, פולחים את הכרובית לפרחים בוזקים מעל שמן זית ואופים ל 25 דקות.

4. מערבבים את הבורגול, אורז הבר והירקות הקלויים, מתבלים עם הרוטב.

אופציה: במקום הירקות הקלויים ניתן להקפיץ ירקות על מחבת.

 

לכתבה אודות אורז בר לחצו כאן

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload