עוגת גבינת טופו

המצרכים

 

לקלטית

1/2 כוס אגוזים טחונים גס

1/2 כוס שיבולת שועל

1/2 כוס שקדים טחונים דק

2 כפות טחינה גולמית

1.5 כפות סירופ מייפל

קורט מלח

 

למילוי

1/2 ק"ג טופו

3/4 כוס סירופ מייפל

1/2 כוס שמן זרעי ענבים

1/4 כוס מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

1 כף אבקת קוזו (להשיג בבית טבע)

1 כפית מלח

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל חומרי הקלטית ומהדקים אותה לתבנית אפיה עגולה.

  2. מעבדים את כל חומרי המילוי במעבד מזון עד למרקם חלק ויוצקים מעל הקלטית.

  3. אופים בחום בינוני 180מעלות, בין 45 דקות לשעה עד לצבע זהוב ושהעוגה יציבה.

  4. יש להניח כערה או תבנית עם מים בתנור תוך כדי אפיית העוגה.

  5. מצננים ומעבירים למקרר למשך לילה.

  6. מעטרים בפירות טריים ומגישים.

  7. אפשר להכפיל את כמות הקלטית והמילוי לקבלת עוגה גבוהה ומרשימה והאפייה בין שעה לשעה וחצי.

אופציה להגשה

1. אפשר לשלב בתוך הבלילה פירות יער.

2. להכין סירופ פירות יער 150 גר פירות יער קפואים + 1/2 כוס סוכר קנים או ממתיק אחר, מערבלים בבלנדר והרוטב מוכן (אפשר לסננן למחית חלקה) מקשטים מעל העוגה. 

3. לקשט עם פירות טריים.

 

לכתבה אודות חג השבועות לחצו כאן

למתכון טורטליני במילוי בטטה וקרם שקדים לחצו כאן

למתכון מוס מקדמיה לחצו כאן

 

Share on Facebook
Please reload