רטבים פרוביוטים שלא מן המיניין

ברטבים הבאים תמצאו מרכיבים עם איכויות פרוביוטיות

 

רוטב פרוביוטי לסלט

 

המצרכים

5 כפות שמן זית
1 כף שמן פשתן
4 כפות מיץ לימון
1 כפית מחית אומבושי או 1 שזיף כבוש (Umoboshi)

1 כפית מיסו כהה
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
½ כפית תימין טרי או בזיליקום
1 כפית דבש
מלח אם צריך לפי הטעם – רצוי לטעום לפני שמוסיפים כי המיסו והאומבושי מלוחים

לערבל בבלנדר או לשקשק בצנצנת
אופציה: אפשר לגוון עם עשבי תיבול לטעמכם

 

רוטב מיסו לבן

 

המצרכים

1 כף מיסו לבן

1/4 כוס מים

1 שן שום

1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר

2 כפות חומץ אורז

1 כף שמן שומשום

1/4 כפית סויה איכותי / רוטב תמרי

לערבל בבלנדר או לשקשק בצנצנת
 

רוטב חמאת בוטנים

 

המצרכים

1 כף שמן שומשום

1 כפית שמן זית

2 שיני שום

2 כפות חמאת בוטנים

קורט צ'ילי

1 כף רוטב סויה איכותי / רוטב תמרי

1 כפית מחית אומבושי או 1 שזיף כבוש (Umoboshi)

1 כף חומץ אורז

1 כף סילאן ללא סוכר

לערבל בבלנדר או לשקשק בצנצנת
 

למאמר אודות חיידקים פרוביוטים לחצו כאן

למאמר אודות מזונות המכילים חיידקים פרוביוטים לחצו כאן

 

Share on Facebook
Please reload