ספרינג רול מאודה

כמו "אגרול" רק הרבה פחות שמן. אפשר להגיש מנה זו כארוחה שלמה ומאוזנת.

למתכון זה נזדקק לכלי אידוי מבמבוק. את הבמבוק צריך להעמיד מעל סיר עם מים או ווק כך שהבמבוק  לא יגע במים אחרת ייהרס (אפשר כלי אידוי אחר גם כן).

אופציה: ניתן להכין את אותו מתכון עם ירקות טריים ללא הקפצת הירקות או אידוי.

 

 

המצרכים

 

חבילה של דפי אורז אני אוהבת להשתמש במרובעים 
100גר אטריות אורז דקות
1 בצל חתוך לרצועות
1 גזר חתוך לרצועות
1 קולרבי חתוך לרצועות
1/4 כרוב לבן חתוך לרצועות
1/2 חבילה נבטים
100 גר טופו יפני חתוך לרצועות
1 כף שמן שומשום

1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות לשמור בצד לאידוי

 

אופן ההכנה

 

מאוד פשוט רק שפירטתי את התהליך... מקפיצים מגלגלים מאדים אוכלים.

1. שמים את האטריות בקערה עם מים חמים ולבינתיים...
2. מחממים שמן במחבת או וואק, מקפיצים את הירקות השלבים, קודם ירקות קשים

בצל, גזר וקולרבי ל 5 דקות מוסיפים את הטופו לעוד 3 דקות, מוסיפים את הכרוב ולבסוף את הנבטים והסויה.

3. מורידים מהאש מסננים את האטריות מוסיפים לירקות ומערבבים.
4. בקערה שטוחה שמים 2 כוסות מים פושרים. משרים דף אורז לחצי דקה בערך עד שמתרכך מעט, מניחים את הדף על קרש חיתוך.

5. במרכז הדף מניחים 1-2 כפות מהתערובת, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים, מתחילים את הגלגול מהצד הקרוב אלינו.
6. שמים כמה עלי כרוב על כלי הבמבוק ועליהם מניחים את הספרינג רול.

7. מרתיחים את המים מניחים את כלי האידוי מעל ומאדים לחמש דקות.
8. מגישים לצד הרוטב.

 

רוטב 1

1/3 כוס סויה
1/2 כוס חומץ אורז
1/3 כוס מים
2 כפות שמן שומשום
קורט צ'ילי אופציה

 

רוטב 2

מכינים מראש ואפשר לשמור במקרר לכמה חודשים

1 כוס סוכר קנים

1 כוס חומץ אורז או/ו חומץ תפוחים

1 כוס מים

1-1/2 כפית צ'ילי

מבשלים בסיר על אש בינונית עד שהרוטב מצטמצם כמחצית הכמות.


 

 

Share on Facebook
Please reload