אורז בר דגן או קטניה?

 

הידעתם שאורז בר בכלל אינו אורז אלא קטניה?  

 

גרגר אורז הבר צורתו כאורז ארוך חום כהה עד שחור וטעמו אגוזי.

מבחינת ערך תזונתית נחשב קטניה!

לאורז הבר שמות שונים: אורז קנדי, אורז סיני, ואף שיבולת המים על שום דרך גידולו באגמים ונחלים.

לאורז הבר יש היסטוריה ארוכת שנים בקרב האינדיאנים שבצפון אמריקה. גם הסינים נהנו ממנו בעבר, היום כבר לא אוכלים אותו בסין.

 

עונת גידולו של אורז הבר היא בקיץ. מגדלים אותו בעיקר בקנדה ובצפון ארה"ב. בתנאים סטרילים יחסית. באגמי מים מתוקים ורדודים ובנחלים בעלי זרימה איטית, המים מתוקים, טהורים ונקיים מזיהום אוויר. פריחתו מבצבצת מעל פני המים ואוספים אותו באמצעות סירות.

 

כיום, אורז הבר הוא נחלת המדינות המתועשות ונחשב לדליקטס של המערב.

מחירו נע בין 60-80 ₪ לקילו.

 

אורז בר הוא מאכל עשיר בחלבון, בויטמינים, במינרלים, בחומצות אמינו ובסיבים תזונתיים, דל קלוריות וערכו הגליקמי נמוך.

מבשלים אותו עם כמות גדולה של מים כ -40 דקות עד שנפתח, כשאורז הבר נפתח צבעו לבן מבפנים.

מספיקה כמות קטנה של אורז בר כדי להעשיר תבשיל דגנים ולהפוך אותו לארוחה בעלת ערכים גבוהים של חלבון ופחמימה.

למתכון אורז בסמתי ובר עם עלים ירוקים לחצו כאן

למתכון סלט בורגול עם אורז בר וירקות קלויים לחצו כאן

למתכון סלט לוביה ואורז בר לחצו כאן

 

 

 

Share on Facebook
Please reload