top of page

מוס מקדמיה

אגוזי מקדמיה - עשירים במנגן ומקור טוב לויטמין B1 מתאים לסובלים מתת חומציות הקיבה וליצור HCL. 

המצרכים:

1 כוסות מקדמיה (אפשר להחליף בקשיו) 

2 קופסאות קרם קוקוס – שהיו במקרר לפחות שלושה ימים 

3/4 כוס מייפל 

1/2 כוס מים 

2 כפיות תמצית וניל 

1/4 כוס שבבי קוקוס 

גרדה מלימון אחד 

אופן ההכנה:

  1. משרים את המקדמיה למשך לילה. 
  2. מסננים את הנוזלים של המקדמיה ומכניסים לבלנדר עם חצי כוס מים, מעבדים עד למרקם חלק וקטיפתי. 
  3. מפרידים את הקרם הקוקוס מהנוזל: מוציאים את הקופסא מהמקרר לא מנערים, פותחים עם פותחן קופסאות ומפרידים את הקרם שהצטבר למעלה מהנוזלים שומרים את הנוזלים לתבשיל אחר או להקפיא ולהשתמש בשעת הצורך.
  4. שמים את הקרם משתי הקופסאות בקערת מיקסר ומקציפים מוסיפים את המייפל וממשיכים להקציף לקצף יציב. עם לקקן מקפלים לתוך קציפת הקוקוס את קרם המקדמיה מוסיפים את הוניל וגרדת לימון. 
  5. יוצקים לתוך כוסיות ומקשטים בפירות יער 


אופציות גיוון לבסיס המוס:

לצקת את המוס לתוך כוסיות של שוקולד מוכנות. 

להכין תחתית לעוגת מוס - מתכון "עוגת גבינה טופו"

  1. משטיחים על תבנית פאי מהדקים ומעליה יוצקים את המוס. 
  2. מכניסים לפריזר לשעתיים ומוציאים למקרר. 
מוס מקדמיה

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

bottom of page