ממרח שעועית לבנה וסלק

ממרח בשבילי זה תוספת נפלאה על לחם, על קרקר, עם ירקות חתוכים או לצד ארוחה.

למעשה, אפשר לשדרג כל ארוחה עם ממרח, כמו כבד קצוץ של פעם. אז כאן אנחנו ממש לא בענייני כבד וההפך החיות בחוץ הירקות בפנים.

בארוחות שאני מגישה לצד ממרח גזר וגרעיני חמנייה, שואלים אותי, איך הגעתי לטעם המופלא הזה  ומה המרכיבים". אני ממש יודעת שאם אפרט את כל המרכיבים על רגל אחת אף אחד לא יזכור ... אז ריכזתי לכם את ממרח הסלק ושעועית הלבנה, את ממרח הקישואים וקשיו האגדי שלי וגם את ממרח הארטישוק ושקדים.

טבעונים ללא גלוטן ועם יתרונות בריאותיים.


איכויות בריאותיות של ממרח שעועית לבנה וסלק: 

הממרח הזה מאוד מתאים לתהליכי הרזייה. נותן תחושת שובע, מחזק כבד, מנקה את הדם, מסייע במצב של אנמיה, מוריד כולסטרול וסוכרים בדם. 


הסלק עשיר מאוד בסידן, אשלגן, אבץ ונחושת. אמנם אין בו הרבה ברזל כפי שרבים חושבים מהסיבה שנספג טוב ומעשיר את הדם ולכן מומלץ למצבי אנמיה. הסלק גם עשיר בנוגדי חמצון ובטיאנינים, רכיבים נוגדי חמצון שמגנים מפני מחלות כרוניות וסרטן. בין התכונות המעולות של הסלק הוא מעלה את הפעילות של אינזימי הכבד ובכך גם מסייע בסילוק רעלים מהכבד ופסולת מהדם. 

שעועית לבנה עשירה מאוד בחלבון ובסיבים תזונתיים. מכילה נוגדי חמצון וויטמינים ומינראלים כגון: נחושת, חומצה פולית, מגנזיום, מנגן, זרחן, אשלגן, אבץ וברזל, למעשה זו הקטנייה הכי עשירה בברזל מכל הקטניות. מסייעת לכליות, למצבי אנמייה, להורדת כולסטרול וסוכרים בדם וגורמת לתחושת שובע.

המצרכים


1 כוס שעועית לבנה יבשה מושרית ללילה

1/2 כפית סודה לשתייה ללא אלומיניום 

500 גר סלק 

2 כפות טחינה מלאה גולמית 

2 כפות מיץ לימון או יותר לפי הטעם

3 שיני שום 

1 כפית מלח או לפי הטעם 

1 כפית כמון טחון

חופן עלי שמיר


אופן ההכנה


מבשלים את השעועית עם 1 ליטר מים וחצי כפית סודה לשתייה ללא אלומיניום. מסננים. 

  1. מבשלים את הסלק עד שמתרכך או אפשר להשתמש בסלק מבושל בשקית וואקום. 
  2. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים עד למחית חלקה. 
  3. משפרים טעמים. 
  4. יוצא כמות של ליטר וחצי בערך, אפשר לחלק למנות ולהקפיא.

קרא עוד על

מתכון בסגנון 

דורית דן - מומחית לטיפול בתזונה